Back to Question Center
0

Semalt - Slik ekskluderer du besøkene dine fra Google Analytics

1 answers:

Visste du at statistiske programmer som Google Analytics sporer aktivitetene dine på nettstedet ditt, som skiller statistikken din?

Igor Gamanenko, kundesuksessleder for Semalt , gir her noen nyttige problemer i denne forbindelse.

For å unngå dette kan du bruke filtre for å holde ut falsk og unødvendig trafikk fra å vises på nettstedet. Når du bruker de nødvendige filtrene, vil statistikken din ikke vise skjev data siden aktivitetene du vil se på nettstedet ditt, vil være ekte trafikk fra legitime besøkende. Disse filtrene hjelper ikke bare med å filtrere besøkene dine på nettstedet, men de hjelper også med å identifisere spam, inkludert spøkelsesreferanse spam og botreferansespam på nettstedet.

Når du bruker Google Analytics, må du identifisere IP-adressene til enhetene du bruker. Merk at du må identifisere alle IP-adressene til alle enhetene du bruker for å få tilgang til nettstedet - making a website for free and easy. I tillegg må du huske at IP-adressene endres med tiden, så du må overvåke IP-adressene jevnlig og oppdatere filtrene når det er nødvendig.

Så hvordan identifiserer du IP-adressen for å ekskludere besøkene dine? Mens det er nettsteder som å skrive inn din IP-adresse i nettleseren din, og adressen vises i søkeresultatene.

Normalt vil IP-en som vises i resultatene se slik ut: 60.40.210.157. Adressen som vises i det ovennevnte formatet kalles IPv4-adresse. I noen tilfeller kan søket returnere en annen streng med tall som vises i følgende format: 2002: 0db6: 75a5: 0000: 0000: 8a4e: 0180: 4339. Adresser som vises i det ovennevnte formatet kalles IPv6. Dette er de nyere typer adressene som folk flytter til. Imv kan både IPv4 og IPv6 brukes til å filtrere ut enhetens IP-adresser i Google Analytics. Når du har IP-adressen, kopier og lim den inn i et tekstredigeringsprogram som TextEdit eller Notisblokk.

Nå som du har adressen i et tekstredigeringsprogram, logger du på Google Analytics-kontoen din og velger nettstedet du lager filteret for. Når du klikker på Admin Link i overskriften, åpnes et sett med 3 kolonner. I høyre kolonne vises en kobling merket Filters. Klikk på den. Med mindre du hadde opprettet filtre tidligere, åpnes en liste over tomme filtre. Klikk på Add Filter-knappen.

Det anbefales å gi navnet ditt filter, siden du kanskje har flere filtre over tid. Hvis du for eksempel jobber på en mobil IP, kan du nevne den hjemme IP-adresse. Under Filter Type, sett den på forhåndsdefinert type. For Velg Filter-rullegardinmenyen, velg bare Inkluder.

Fortsett deretter til Velg destinasjon eller Kilde. Dette er kilden til trafikken din. For best resultat, velg Trafikk fra IP-adressene. Nå, fortsett til den endelige rullegardinmenyen og velg det som er like for alternativet. Når du er ferdig med hele prosessen, klikker du på Lagre-knappen. Nå vil du se det nye filteret på listen.

Hvis du vil finne ut om du har ekskludert besøkene dine fra Google Analytics, går du til sanntidsrapportering og ser om besøket ditt vises i statistikken. Husk at endringene du nettopp har gjort, kan ta noen minutter å tre i kraft.

Hvis du merker at IP-adressen din fortsatt vises, kontrollerer du filterinnstillingene på nytt. Spesielt dobbeltsjekk for å sikre at IP-adressen har alle sine tall siden folk vanligvis savner ett eller to sifre når de kopieres og limes inn. Fortsett å utføre sanntidskontrollen noen få måneder for å finne ut om Google Analytics plukker opp besøkene dine på nettstedet ditt. Hvis Google fortsatt plukker deg opp, er det en mulighet for at din IP er endret, så det er på tide å bruke et nytt filter.

November 24, 2017