Back to Question Center
0

Semalt - Alt du trenger å vite for å være trygg fra Petya Malware

1 answers:

Uker etter at WannCry ransomware angrepet hundrevis til tusenvis av datamaskiner over hele verden, ble en lignende malware kalt Petya oppdaget på nettet. Petya angrep et stort antall banker, regjerings- og private kontorer i Ukraina og multinasjonale selskaper over hele verden. På samme måte som WannaCry-angrepene angrep Petya forskjellige mennesker, og ofrene klaget over at deres enheter og filer ble skadet. Hackerne krevde $ 300 til $ 500 i Bitcoin før ofrene kunne få tilgang til deres datamaskiner og mobile enheter.

Ryan Johnson, Senior Sales Manager for Semalt , kan veilede deg gjennom Petya-beskyttelsesprosessen.

Det antas for det meste at slike angrep bruker EternalBlue-utnyttelsene via sårbarheter i Microsoft Windows. Dermed lanserte denne teknologibedriften en rekke tips og ba brukerne å sikre deres beskyttelse ved å regelmessig oppdatere sine programmer og programvare. Angrep som Petya og WannaCry har blitt vanlige, og bedrifter skal utdanne sine arbeidere for å sikre deres online sikkerhet.

Forhindre ransomware angrep på selskapene

Jonathan Care fra Gartner har tilbudt innsikt i å forhindre malware og Petya-angrep og unngå dem som en organisasjon. Han sier at Petya er en farlig form for malware. Det er langt mer annerledes og komplisert enn WannCry. Den vanligste måten å levere til et system er via infiserte e-poster eller klikk på falske lenker. Det ser imidlertid ut til at Petya benytter infiserte applikasjoner fra brudd på programleverandører, da den første infeksjonen er en merkelig type vektor. Hackerne vil stjele dine personlige opplysninger og be om lønn..Ellers truer de å laste ondsinnede ting til datamaskinens enhet. Petya har muligheten til å kryptere filene dine. Når det er gjort, kan du ikke dekryptere noen av filene dine til du er klar til å betale løsepenge. Vi føler også at Petya ikke dekrypterer filer selv. I stedet krypterer du filene og hendene over dekrypteringens oppgave til de andre programmene.

Mr. Care sier også at bedrifter ikke bør vurdere Petya som et konstruktivt verktøy. Det er fordi Petya er et dekonstruktivt verktøy og kan skade datamaskinen eller mobilenheten i løpet av få minutter. Du bør vite grunnleggende om hvordan du kontrollerer skadede infrastrukturer, usikre applikasjoner og webannonser som kan inneholde skadelig programvare og virus. Det ville være bra hvis du prøver Gartner's Adaptive Security-modell som gir oss detaljer om hvordan du kan være trygg på internett.

Gi meg beskjed om at malware og Petya krever at administratorer deler sine datamaskinrettigheter. De enten lure deg til å stjele denne informasjonen eller tvinge deg til å la dem få tillatelse til å få tilgang til enheten din. En standardbruker bør aldri klikke på e-postvedleggene da sikkerheten hans kan bli kompromittert på internett. Ulike Windows-operativsystemer er konfigurert til å starte Petya på nytt når det trengs. Det er opp til deg enten du aktiverer den eller deaktiverer for livet.

Beskytt din organisasjon

Mr. Care sier at vi skal distribuere de nye Microsoft-oppdateringene og deaktivere SMBv1 for å hindre skadelig programvare og virus. Det er også viktig at vi utdanner oss selv. Uten det kan vi aldri bli beskyttet på internett. Vi bør også ha de nyeste versjonene av programmer og operativsystemer installert på våre systemer. Vi bør ha sikkerhetskopier av alle filer og mapper, og de skal lagres på lokale disker Source .

November 23, 2017