Back to Question Center
0

Semalt: Hvordan og hvorfor du må blokkere din IP-adresse i Google Analytics

1 answers:

Det er mulig å motta hundrevis eller til og med tusenvis av visninger i et blogginnlegg og likevel ikke motta kontakter eller kommentarer på det samme. Et nettsted kan indikere at det har blitt sett av en rekke seere, men svaret i form av kommentarer og kontakter angir noe annet. Dette finner sted i en Google Analytics-konto. Dataene som viser betrakterens svar er kjent som rapporteringsdata - outdoor white bar stools. Rapporteringsdataene kan være unøyaktige hvis IP-adressen i Google Analytics-kontoen ikke er blokkert.

For å få nøyaktig rapporteringsdata, er det viktig at IP-adressen som brukes daglig på et nettsted, skal blokkeres. Det er bra for et nettsted å motta ganske mange visninger. Man kan være fristet til å tro at hvis et nettsted indikerer at det mottar flere visninger, er det i stand til å skaffe mer inntekt fra annonser. Tvert imot er dette ikke tilfellet fordi rapporteringsdataene ikke er nøyaktige dersom IP-adressen til den aktuelle nettsiden ikke reflekterer faktumet. Derfor kan bruk av disse dataene for å overbevise en potensiell annonsør være misvisende. Det er bedre å få et lite antall seere av et nettsted hvis statistikk er pålitelig, for eksempel å vite hva de gjør når de besøker nettstedet, enn å motta en mengde seere hvis hensikter ikke er klart definert.

Det er mulig å blokkere en IP-adresse hvis denne enkle prosedyren, forklart av Ryan Johnson, Senior Sales Manager of Semalt , følges.

Trinn 1: Identifisere IP-adressen

De fleste bruker mange timer på sine datamaskiner og har ingen anelse om deres IP-adresse. For å finne ut IP-adressen, trenger man bare å Google "Hva er min IP-adresse?" fra resultatene, er nummeret som vil vises øverst på siden IP-adressen. Det er viktig å huske dette nummeret hvis ikke, det kan skrives ned for fremtidig referanse.

Trinn 2: Logg inn

Det neste trinnet er å logge inn på Google Analytics-kontoen du vil blokkere IP-adressen.

Trinn 3: Velger konto

Etter at du logg inn på Google Analytics-kontoen, er det neste å velge kontoen du vil blokkere IP-adressen til.

Trinn 4: Velge admin linken

Etter at kontoen er valgt, må du flytte til øvre høyre hjørne av skjermen og klikke på admin-lenken.

Trinn 5: Valg av filtre

Når admin-lenken er åpnet, bør alternativet "Alle filtre" velges fra kontoseksjonen.

Trinn 6: Velg nytt filter

Det neste trinnet er å klikke på Nytt filter. På navnefeltet kan man velge hvilket som helst ønsket navn for IP-adressen. Det allerede definerte filteret og "Ekskluder" -alternativet bør forbli kontrollert. Den andre rullegardinmenyen bør endres og skrives som "trafikk fra IP-adressen", og den tredje rullegardinen er uendret. IP-adressen fra Google-søket skal legges inn i det aktuelle feltet etterfulgt av å velge den tilgjengelige profilen og legge til den. Det siste trinnet er å lagre det.

Når den er lagret, har IP-adressen blitt blokkert fra rapportering.

November 24, 2017