Back to Question Center
0

Semalt: Hold av! Onde datavirus

1 answers:

Det gamle uttrykket foretrekker beskyttelse for å kurere. I den moderne digitale tiden, stoler vi på datamaskiner for nesten alle våre engasjementer. Det skjer bare at våre datamaskiner er mål for skadelig programvare, ellers kjent som skadelig programvare. Denne programvaren innfører seg i datamaskinens operativsystem, noe som gjør det vanskelig å avinstallere eller eliminere.

I denne artikkelen beskriver Alexander Peresunko, Semalt Customer Success Manager, forebyggende tiltak for å sikre at datamaskinen er fri for skadelig programvare. De inkluderer:

Installere programvare for fjerning av skadelig programvare - De tillater at datamaskinen brukeren oppdager og fjerner alle skadelige typer programvare, inkludert spionprogrammer og adware. Malware kan være gratis eller sponset med en rekke programvarealternativer i markedet, for eksempel McAfee Anti-Virus-programvare, som er forhåndskonfigurert for å oppdage og fjerne skadelig programvare. Men hvert verktøy for fjerning av skadelig programvare har sine egne sterke og svake punkter når det gjelder å håndtere ulike typer malware. Datamaskinbrukere bør likevel sikkerhetskopiere filene sine før de kjører malwareprogrammer for å sikre at ingen data går tapt.

Begrens uautorisert tilgang på personlig datamaskin - Dette gjøres mulig ved opprettelse av brukerkontoer for å begrense og tillater tilgang til en datamaskin, samtidig som man bestemmer hvilken type aktivitet man kan utføre per brukerkonto..Hver datamaskin har en administratorkonto som legger til privilegier for aktiviteter som programvareinstallasjon. Malware er effektiv når den infiltrerer et datasystem via administratoren. Bortsett fra administratoren må alle andre brukere logge på via begrensede brukerkontoer for å begrense sannsynligheten for skadelig programvare. Dette innebærer at et datasystem skal sette opp brukernavn og unike passord for alle brukere samtidig som de oppretter unike passord for administrators kontoer. Slike tiltak begrenser utenlandsk eller uautorisert tilgang til datasystemer gjennom hacking. Videre anbefales administratorer å permanent deaktivere gjestekontoer som de er inngangspunkter for hackere.

Maksimere datasikkerhetssikkerhet under konfigurasjon - Datasysteminnstillinger lar deg kontrollere alle aktiviteter og funksjoner i operativsystemet. Det er derfor viktig at du konfigurerer så mange funksjoner som mulig, spesielt de som kan kompromittere sikkerheten til datasystemet. I Apple-sikkerhetsvinduet gir det for eksempel konfigurasjonsinnstillinger for passord for å vekke datamaskinen, krever et administrativt passord for å få tilgang til systemet og deaktivere automatisk pålogging.

Oppdater operativsystemene og programmene regelmessig - Datasystemet bør alltid ha de nyeste oppdateringene og oppdateringene. Aktiver automatiske oppdateringer for å sikre at du mottar dem i sanntid ved utgivelse. Din programvare for antivirus og malware må også holde seg oppdatert for å sikre at de kan oppdage og eliminere virus og annen skadelig programvare. Ikke forsøm dine nettlesere, enten som det kan fremvise et annet smutthull for oppføring av skadelig programvare, spesielt hvis du er en stor nettleser. Også juster innstillingene dine for å deaktivere popup-annonser når de lure brukere til å laste ned og installere skadelig programvare.

Vet alltid hva du installerer - Eventuell programvare på køen for installasjon må komme fra anerkjente kilder. Les alltid sluttbruker lisensavtalen for alle programmene dine før installasjon og bruk tilpasset installeringsalternativ. Dette gjør at du kan oppdage og utrydde skadelig programvare før det ødelegger ditt datasystem Source .

November 23, 2017