Back to Question Center
0

Semalt Expert beskriver metoder for å redusere risikoen for skadelig programvare

1 answers:

Til tross for den største styrken som vises på internett som et ressursfullt sted for informasjon, er det mange risikoer forbundet med nettaktiviteter. Hackere og con artists bruker elektroniske elementer som e-post, meldinger og popup-annonser for å manipulere uskyldige brukere. Spredningen av skadelig programvare, virus og trojaner er en av de mest skadelige strategiene som brukes av con artister på nettet for å få tilgang til datamaskininformasjon som brukes til identitetstyveri, ødeleggelse av dokumenter og eksponering av privat informasjon.

Ryan Johnson, Senior Sales Manager for Semalt , tar deg gjennom de vanligste malware tegnene på infiserte datamaskiner og strategier for å unngå dem.

mot skadelig

Ondsinnet programvare (malware) er programvare på nettleseren som viser uønskede annonser. De kan infisere et datasystem for å avsløre sensitiv informasjon fra en organisasjon eller forgjemning av klientmidler, ta over systemer og kreve løsningen eller avsløre konfidensiell informasjon. De eksisterer i fire former: virus, ormer, trojanere, spionprogrammer.

1. Virus:

Denne skadelige programvaren setter seg inn i programmer, reproduserer, sprer seg og utfører ondsinnede aktiviteter som datadestruksjon.

2. Ormer:

Ormer knytter seg ikke til programmer, men de kryper gjennom nettverk, replikerer og ser etter sårbare maskiner å angripe.

3. Trojanere:

Trojan er en skadelig programvare eller datafil som ser ut til å være nyttig til den er innebygd i datasystemet..De kan kryptere offerets filer eller hele harddisken, hindre tilgang til informasjon og be om løsepenge. De fleste trojanere spredt gjennom filvedlegg i e-post.

4. Spyware:

Spyware er en malware som overvåker aktivitetene til en datamaskin og sender informasjonen til en tredjepart uten kjennskap til brukeren. Data som er stjålet kan lette pålegg, utføre tyveri og andre ulovlige aktiviteter i brukerens navn.

Hvordan å realisere en datamaskin er skadelig programvare infisert

Det er vanskelig å vite at systemet er infisert til det manifesterer seg. En datamaskin kan oppleve sakte behandling, men dette kan være et resultat av mange grunner foruten virus, ormer og trojanere. Etter infeksjon kan malware vise en melding, ødelagte filer eller vise seg gjennom skader som å stjele penger. Forebygging er den beste løsningen på trojanere, virus og ormer som deteksjonen er etter at skaden er ferdig.

Hvordan unngå malware?

 • Kontroller avsendere av e-postmeldinger før du svarer på eller åpner vedlegg og abonnerer mistenkelige adresser.
 • Ikke klikk på mistenkelige lenker på nettstedet eller vedlegg i e-post.
 • Kontroller ektheten av mistenkelig e-postadresse via telefon eller slett den.
 • Togpersonell og lukk folk om farer med ormer, virus og trojanere regelmessig.
 • Bruk antivirus- og filterprogramvare til å skamme dårlig e-post og justere sikkerhetsinnstillingene til høyeste nivå.
 • Hold datasystemet alltid oppdatert. Bruk den anbefalte automatiske oppdateringen.
 • Benytt eventuelle viktige programvareoppdateringer mangler fra systemet så snart som mulig og aktiver automatiske oppdateringer.
 • Deaktiver Microsoft Office-makroer, ettersom noen virus forkledning seg som makroer. Ta kontakt med Internett for å fastslå at makroen ikke er skadelig programvare.
 • Installer programvare fra pålitelige leverandører bare fordi usikre kilder kan inneholde virus, ormer og trojanere.
 • Kontroller at operativsystemet som brukes, er oppdatert da gamle systemer som Windows XP er sårbare.
 • Gjør regelmessig backup av data og ansett forsikringspolicyer.

Det beste trinnet for å unngå ormer, trojaner, virus og annen malware er ved å følge med og overvåke forebyggende tiltak Source .

November 23, 2017