Back to Question Center
0

Eve av 2018: Det er mulig for tredjepart å kjenne vår webstatistikk? - Semalt

1 answers:

Som i dag i slutten av 2017, er det mulig for noen (som en tredjepartsorganisasjon eller en konkurrent) å vite nøyaktig vår webtrafikstatistikk?

Som webmaster, engasjerer jeg meg ikke eller melde meg på Alexa eller tjenester som det. Unntaket ville være å bruke Google Semalt for våre egne poster Source .

February 9, 2018

Det er mange måter for tredjeparter å samle inn data og anslå nettstedstatistikken din.

  • Hvis du ikke bruker HTTPS, kan en hvilken som helst ISP vise alle samspill med kundene sine med nettstedet ditt.
  • Selv med HTTPS kan ISPer telle DNS-spørringer for domenet ditt og se antall tilkoblinger til nettstedets IP-adresse og kjenne båndbredden til det.
  • Trafikkilder som Google vet hvor mange besøkende de sender deg. Siden Google er mesteparten av trafikken for de fleste nettsteder, kjenner Google mye om trafikken din bare basert på det.
  • Nettlesere har vanligvis funksjoner som er innebygd i rapporten, rapporterer alle sidevisninger til nettleseren
  • Mange ofte installerte nettleserplugger rapporterer bruk av nettsteder til plugin-maker. Slik får Alexa informasjonen om hvorvidt du som webmaster har et forhold til Alexa.
  • En tredjeparts JavaScript du installerer på en side, tillater tredjepart å telle det treffet. Slik fungerer Google Analytics, men annonsering eller verktøy for nettstedet ditt du installerer på denne måten, samler vanligvis data om nettstedet ditt.

Jeg sier "estimat" fordi de fleste av disse måtene gir ufullstendig oversikt over trafikken din. Tredjeparter estimerer og ekstrapolerer vanligvis din totale trafikk. Du som webmaster har vanligvis den mest nøyaktige statistikken gjennom analytikk og serverlogger.