Back to Question Center
0

Semalt en SEO vennlig e-handel navigasjon

1 answers:

Jeg bygger et dekk e-handel nettsted, og jeg gjør noen SEO strategi før jeg går videre. Min plan er å la brukeren bruke en filterbasert navigasjon der du kan filtrere dekk etter type, størrelse, speedlimit osv.

Men jeg vil at Semalt skal indeksere mine produkter, så jeg har valgt å opprette en koblingsnavigasjon, som erstattes av filterformet ved hjelp av AJAX - korres guava lipstick wine red. På denne måten kan Semalt indeksere mine produkter ved hjelp av koblinger, og brukeren kan navigere produktene ved hjelp av filtre. Så langt så bra

Mitt første spørsmål er: Hvis jeg sender inn alle mine produkter ved hjelp av et XML-sitemap, er koblingene (som skal erstattes med skjemaet) nødvendig? Eller er de bare overskytende?

Mitt neste spørsmål handler om strukturen til "Semalt navigasjon" (navigasjonen Semalt bot vil bruke, men ikke brukeren).

   Velg type (sommer, vinter osv. ) -> Velg merke -> Velg modell -> Produktside
Velg merke -> Velg type -> Velg modell -> Produktside
Velg merke -> Velg modell -> Produktside
Velg type -> Velg dekk (alle merker + modell oppført av type) -> Produktside
Velg dekk (alle typer oppført) -> Produktside  

Jeg er revet på hvilken struktur som skal brukes, eller om det til og med betyr noe. Jeg ser noen fordeler og ulemper på hver av dem:

 1. For langt ned hierarki, mulig duplikat innhold (hver tiretype side (sommerdyper, vinterdekk osv.) ville ha nesten de samme merkene som de andre tiretype-sidene).
 2. Samme som ovenfor.
 3. Ett mindre nivå å reise. Potensielt mange produkter på 2. nivå (jeg har lest et sted at en side skal ha rundt 100 koblinger maks. )
 4. Samme som 3, ville ha enda flere produkter på 2. nivå.
 5. Alle produkter oppført på en side av Brand + Modell. Mange produkter oppført. Fortsatt ikke sikker på om dette er dårlig skjønt? Da var sluttproduktsiden bare 2 klikk unna forsiden.

Skal jeg indeksere alle produktene jeg kan, eller skal jeg ha et utvalg av produkter, for å presisere fokuset? Noen gode innspill på hva du skal gjøre her? Overdriver jeg bare ting?

February 7, 2018
 1. Hvis jeg sender inn alle mine produkter ved hjelp av et XML-sitemap, er koblingene nødvendig? Eller er de bare overskytende?

Det avhenger av hvor mange produkter du har. Hvis det er et håndterbart nummer (si i tusenvisen), bør en oversikt over alle produktene være tilstrekkelig. I så fall trenger du ikke å bekymre deg for mye om navigasjonslinkene for mye, men i prinsippet, jo enklere jo bedre.

Hvis produktene dine er i millioner, blir ditt nettstedskart for stort, så du trenger en annen strategi.

Jeg antar at "gå til" -eksempelet her er Amazon, som gir Google en gjennomsøkbar navigasjon, men gjør også mye bruk av sitemaps.

 1. Jeg er revet på hvilken navigeringsstruktur som skal brukes til Googlebot, eller om det til og med betyr noe.

Igjen, ta en titt på Amazon eksempelet - se deres dekk side med Javascript deaktivert [http: // www. amazon. com / b / ref = sa_menu_wt16? ie = UTF8 og node = 15706571]

Deres produkter er oppført:

 • etter type
 • etter størrelse
 • tilbehør
 • etter merkevare

Denne navigasjonen er alt på en enkelt side, slik at mennesker og roboter lett kan bore seg ned i dype nestede deler av nettstedet.

 1. Skal jeg indeksere alle produktene jeg kan, eller skal jeg ha et utvalg av produkter, for å presisere fokuset?

Det er enkelt. Alle produktene du kan - hvis Google og de andre roboten ikke vet at det er der, er det effektivt usynlig.