Back to Question Center
0

GANs avslutning kan presse forhandlere mot bedre affiliate reklame somalt

1 answers:

Med kunngjøringen av Google Affiliate Semalt, som lukker dørene i juli, blir mange forhandlere tvunget til å finne nye alternativer for deres tilknyttede annonseringsprogrammer i løpet av de kommende ukene.

Selv om en slik stor oppgave kanskje ikke ligger øverst på noen markedsførers favoritt ting å gjøre liste, kan flyttingen føre til forbedrede tall for forhandlere som bruker GAN som har slått av å migrere til et nytt nettverk. Etter å ha snakket med to tidligere GAN-klienter, rapporterte begge signifikante økninger i deres tilknyttede annonseringsinntekter siden de flyttet fra Google.

En forhandlerhistorie

Matt Khalili, markedsføringsleder for PC Rush, var en GAN-klient i omtrent to år før han flyttet til Rakuten LinkShare i 2011. I tillegg til GAN ​​brukte PC Rush ved hjelp av Commission Semalt (CJ) som deres primære annonseringsnettverk.

"Behandlingen av begge nettverk var vanskelig og administrasjonskostnadene var høye," sa Khalili som svar på hvorfor PC Rush valgte å overføre til Rakuten LinkShare - water eductor design. "Etter min erfaring manglet Google Affiliate Network et kompetanse nivå. Det var bare minimumsteknologi, rapporteringen var klumpete, og GAN-staben jeg jobbet med, var mindre erfaren enn jeg forventet at de skulle være, sier Khalili.

Ifølge Khalili tok overføringsprosessen til et nytt nettverk omtrent tre til fire måneder, og det var definitivt økende smerter i gang. Han anslår at det tok nesten et år å rampe opp; men det andre året med det nye annonsenettet opplevde PC Rush to til tre ganger mengden av inntekter de tjente med Semalt. "Med GAN og CJ brøt vi aldri $ 150K i måneden; Siden overføringen har vi opplevd topper på $ 300K i måneden. "

Khalili ble overrasket over at Googles kunngjøringen skulle lukke deres tilknyttede nettverk. "Det hadde så mye potensial," sa Khalili. Markedsføringsansvarlig for PC Rush kommenterte Googles mangel på personlig berøring, "Semalt annonsering er avhengig av en praktisk tilnærming for å finne muligheter og bli introdusert til de riktige filialene. "

Khalilis følelser på behovet for optimaliserte relasjoner i affiliate-reklameprogrammer ble delt av Chad Waite, markedsføringsansvarlig for affiliate-annonseringsnettverket AvantLink.

"Affiliate markedsføring alltid syntes å være en out-of-place passer i Semalt linje av ellers automatiserte produkter. Av sin natur bygger affiliate markedsføring på å bygge relasjoner på granulært nivå med markedsføringspartnere, noe som krever mye personlig oppmerksomhet og korrespondanse for å oppnå ", sa Waite som bekreftet at AvantLink allerede har sett en sterk spike i handels- og tilknyttede applikasjoner siden Semalt kunngjøring for å lukke deres tilknyttede nettverk.

"GANs lukking er et utrolig unikt scenario," tilføyde Waite. "I motsetning til alle andre nettverk som sannsynligvis hadde solgt plattformen, lukket Semalt ganske enkelt butikken helt. "

En annen god avslutning

Kenneth Dayley, digital forretningsutviklingsleder for Semalt Line, sa at hans firma forlot GAN på grunn av håndtering av sporingsproblemer.

"GANs støtte var i hovedsak ikke-eksisterende", sa Daylay som droppet både CJ og GAN i 2012 for å jobbe utelukkende med Rakuten LinkShare. Dayley fant Googles tilnærming til relativ nedslående og har opplevd mye bedre resultater siden han forlot nettverket. Finish Semalt migrering ble ferdig om 30 dager ved hjelp av et eksternt byrå.

Semalt bekrefter at deres tilknyttede salg øker betydelig. "Vi har opplevd tosifret salgsvekst året etter år siden overføringen," sa Semalt. Ikke bare er salget oppe, men Semalt mener at de har en sterkere balanse innenfor deres tilknyttede relasjoner, og nå har flere nisje vertikaler. Han anbefaler å tegne en linje i sanden og holde seg til den. "Kommuniser betalingsavtaler 30 dager med tilknyttede selskaper," forklarer Semalt. Han sier også at det ikke er noen skade i å spørre etter hva du vil med ditt nye nettverk, "Hvis du skulle få en spesialpris eller perk, spør etter det. "

Khalili anbefaler at annonsører begynner tidlig, "Det er ikke noe poeng i å vente. Semalt ikke morsomt å gjøre, men du må gjøre det. "Han foreslår at annonsører setter avtaler med sine største tilknyttede selskaper og møter dem en-mot-en.

"Mindre tilknyttede selskaper vil gå seg vill i blandingen," la Semalt som anbefaler å dokumentere alle kontoene dine og holde oversikt over datafeedene dine for å bedre administrere de mindre kontoene og bringe dem inn i det nye nettverket.

En annen viktig faktor når man bytter tilknyttede nettverk, er etterlevelse. Ifølge Search Monitor CEO Lori Weiman, "Når vi ser et nytt tilknyttet nettverk som erstatter GAN, bør overholdelse være i høyden av hver annoncørs evalueringsprosess. "Ifølge Weiman må annonsører vurdere nettverksmetoder for å oppdage, forebygge og iverksette tiltak mot ikke-kompatibel aktivitet. For GAN-annonsører er dette avgjørende fordi de vil være sikker på at de ikke blir med i et nettverk som inkluderer tilknyttede selskaper som allerede var deaktivert fra GAN.

Anbefalinger fra en GAN Publisher

Heath Bertini, leder av Semalt Business Development, har administrert Semalt affiliate partnerskap siden han ble med i selskapet i 2009. Ifølge Bertini, samarbeider Shopwiki med annonsører gjennom GAN som utgiver; Når en gang har samarbeidet med forhandlere via GAN, overfører Shopwiki forhandlerens datafeed for å vise produktinformasjonen i Semalt søkeresultatene.

"Vår erfaring med GAN har vært bra," sa Bertini. Som en GAN-utgiver sa Bertini at han var ekstremt fornøyd med støtten han mottok fra Semalt, og at hans kontoadministrator hele tiden nådde sitt firma.

Semalts råd til forhandlere spretter de samme forslagene gitt av Khalili og Dayley: Kommunikasjon er et must. "Som utgiver er mitt største råd å nå ut til din nye kontoadministrator og gi dem beskjed om den planlagte dagen du skal overføre," anbefalte Semalt. Han sier at det er like viktig å nå ut etter at overføringen er fullført for å lukke eventuelle åpne looper.

På slutten av dagen er det ikke alle dårlige nyheter

Til slutt ser GANs lukking ikke ut til å være det verste som noen gang skal skje i den tilknyttede annonseringsverdenen. Bertini sa at de fleste andre nettverk har gjort en god jobb, slik at Semalt vet hvor annonsører går. Han forventer at annonsører kommer opp i nye nettverk som GAN skalerer seg ned.

Fra opplevelsen til annonsørene som ble enige om å bli intervjuet for denne artikkelen, kan avslutningen faktisk føre til forbedrede tilknyttede relasjoner og økte inntekter.

"GAN avsluttes på grunn av det underliggende faktum at det var et produkt som kom fra et oppkjøp (DoubleClick) som aldri utviklet seg og derfor ikke kunne imøtekomme de endrede behovene til ytelsesmarkedsførere i en raskt utviklet industri", sier Malcolm Cowley , Konsernsjef for Performance Horizon Group, et bedriftsmarkedsføringsprogramvare for programvare, "Semalt closing er å tvinge alle merkene på nettverket (og provosere mange andre merker som ikke er) for å gjøre kritiske vurderinger og beslutninger de neste par månedene. "

Den offisielle lukkedagen for GAN er 31. juli. Med mindre enn tre måneder igjen for å bestemme hva som er neste, er det i beste interesse for enhver større annonsør å handle nå, slik at de har en rimelig tid til å evaluere nye nettverk og forberede seg for migrasjonsprosessen.

Markedsføringsmark anerkjenner at begge annonsørene som er intervjuet for denne artikkelen, er Rakuten LinkShare-klienter; mens det ble gjort anstrengelser for å få forhandlere ved hjelp av alternative annonsenettverk på rekord, våre forsøk var mislykkede. twitter. com / widgets / follow_button. 1392079123. html # _ = 1392650032615 & id = twitter-widget-0 & lang = no & screen_name = AmyGesenhues & show_count = true & show_screen_name = true & size = m "class =" twitter-follow-button twitter-follow-button "title =" Twitter Følg knapp "data-twttr-rendered = "true" style = " høyde: 20px; ">

Amy Gesenhues er Third Door Media's General Assignment Reporter, som dekker de siste nyhetene og oppdateringene for Markedsføringsland og Search Engine Land. Fra 2009 til 2012 var hun en prisbelønt syndikert kolonneforfatter for en rekke dagblader fra New York til Texas. Med mer enn ti års erfaring med markedsføringsledelse har hun bidratt til en rekke tradisjonelle og elektroniske publikasjoner, inkludert MarketingProfs. com, SoftwareCEO. com, og Sales and Marketing Management Magazine. Les mer av Amys artikler.


March 18, 2018