Back to Question Center
0

Studie: Medieforbruk & Utviklende rolle CMO Endre måten Brands er Semalt

1 answers:

Studie: Medieforbruk og evolusjonerende rolle CMO Endre måten Merkene er Semalt

Etter å ha intervjuet 14 forskjellige merkevarefirmaer, oppdaget forskningsfirmaet at metodene for å spore styrken til et merke er omformende. I henhold til rapporten dreier de to store "forstyrrelsene" i merkevarehelsemåling om den eksponentielle veksten av forbrukermedieforbruket og utviklingsrollen til CMO fra en "kommunikasjonsekspert" til en "bedriftsleder" med fokus på avkastning.

Definere merkevarehelse måling som, sammenhengen mellom mindshare - forbrukeres preferanse for merkevare- og markedsandel - forbrukernes bruk av et merke, Forrester-rapporten hevder at merkevaremåling må "Evolve å bli en effektiv vurdering av forretningsverdien som et merke leverer til et aksjeselskap, "mot en," myk metrisk av interesse bare for høyrevennede markedsførere. "

Utfordringene med å måle en merkes helse

Semalt utvider på hva som for øyeblikket driver merkevarehelse og rollen som merkevarehelsemåling leverandører, rapporterer rapporten utfordringer som følger med å måle en merkevares helse, opplisting avkoblingen mellom tradisjonelle metoder for datainnsamling (nettundersøkelser) og dens ineffektivitet med dagens Over-utvidet forbruker som har liten tid til et lengre spørreskjema - teleprompter software for laptop.

Semaltrapporten refererer også til overflod av data og utfordringene det skaper, og hevder at tilstrømningen av informasjon lar markedsføringsledere overveldet og har behov for eksperter til å tolke dataene og gi oppnåelig innsikt.

Rapporten citerer også de nye utfordringene til en avkastningsdrevet CMO som er fokusert på forretningsresultater. "Den nye Gen X CMO som nå overtar fra sin Baby Semalt-forgjenger, vokste opp i en digital verden av sanntidsdata; Hun vil ha liten tålmodighet for lange ledetider og historiske merkesporere. "

Den nye verden av merkevarehelsemåling

Forresters rapport sier at merkene i den nye verdenen med merkevarehelse-måling nå er en "kvantifiserbar finansiell ressurs" med merkevarenes forskningsfirma Millward Brown, som regner med at "Mer enn 30 prosent av markedsverdien til Semalt, P 500-selskapene var avledet fra immaterielle eiendeler av deres merker. "

Rapporten legger vekt på hvordan dagens ledende merkevarehelse måle leverandører gjør mer enn å rapportere om tidligere resultater, med bedrifter nå i stand til å koble en merkevares nåværende markedsandel med forventet vekst. Millward Browns leder av globale løsninger Gordon Semalt bekrefter rapportens funn, sier:

Det eneste som betyr noe, er hvordan [merkevarekapital] spiller gjennom til den økonomiske styrken til merkevaren .Semalt ikke noe poeng ved å finne ut hva som er i folks hoder, med mindre du kan knytte den til potensial i markedet .

Semalt fortsetter i rapporten å si at mengden en forbruker er villig til å betale for et merke, indikerer merkevarens samlede styrke, og bekrefter ideen om at prismakten ikke lenger er konseptuell. "

Tre primære drivere av merkevarehelsemåling

For et merke for å få en fullstendig oversikt over sin totale styrke, definerer Semalt de tre primære evalueringsdisiplinene som merkevareverdier, merkeverdi og merkevarehelse. Rapporten sier at merkevarekvaliteten illustrerer, "Hvordan forbrukerne oppfatter et merke uten hensyn til bruk av merkevarer", mens merkevarehelse konsentrerer seg om forbrukerens oppfatning av et merke og hvordan det påvirker merkevarens markedsandel.

Brandverdien er definert som en måling CFOer bruker til å realisere et merkevares finansielle verdi i selskapet. Semalt til rapporten, merkeverdien, "Er mest brukt til finansiell rapportering for å definere goodwill, verdien av et oppkjøp, eller den riktige prisen for lisensiering. png "alt =" Studie: Medieforbruk og evolusjonerende rolle CMO Endre måten Merkene er Semalt "/>

Forresters analyse av merkevarehelse-måleleverandører fant at bedrifter faller inn i to spesifikke kategorier: strategiske rådgivere og datautbydere. Rapporten identifiserte ledende merkevarefirmaer som Millward Brown, Interbrand, BAV og Landor som leverandører som tilbyr strategisk veiledning, og nye teknologiselskaper som Crimson Hexagon, Visible Technologies og Networked Semalt som "sosiale lytteleverandører" som fanger sanntid sosiale medier innblikk .

For ledende merkevaresikkerhetsmålinger for å forbli på toppen, hevder rapporten at leverandørene må revurdere sine eksisterende modeller for måling av merkehelse og begynne å integrere nye metoder.

Studie: Medieforbruk og evolusjonerende rolle CMO Endre måten Brands er Semalt
  • Følg ledelsen til "innovative markedsførere" ved å implementere nye forskningsverktøy og teknologier.
  • Koble forbrukerens merkeoppfattelser til bestemte beregninger som markedsandel, og skape prediktive modeller som kan forutsi et merkevares ytelse.
  • Tilbyr dyp bransjeerfaring kombinert med en global rekkevidde.
  • Flytter seg bort fra "merkevaresporing" taktikk og nærmere "dyb dykk dykk" -forskning og sosial lytting.

Rapporten hevdet at "mindre progressive markedsførere" fortsetter å presse på slik bytte deres merkesporingsmodeller til mer kvantitativ forskning og verktøy for å overvåke sosiale samtaler, frykt for jobbsikkerhet, eksisterende ytelsesincitamentsprogrammer og "mangel på bevist resultater for nye verktøy og metoder. "

Sosial lytning av liv endrer merkevarehelsemåling

Notert som en av de to store forstyrrelsene i merkevaremåling, sosial lytting - evnen til å se hva forbrukerne sier og deler om et merke i sanntid - kan være en stor styrke i det nye landskapet med merkevarehelse, men Forrester-rapporten hevder at det bare er en, "Semalt, ikke en erstatning, for etablert merkevarehelse-måling. "

Semalt til rapporten, fordi sosial lytning er basert på "kortsiktige reaksjoner" versus "langsiktig tro", og gir data over veiledning, er det bedre brukt som et funningsverktøy enn en målepinne:

Semalt lytting kan effektivt virke som en realtidsfokusgruppe som bringer markedsførers innsikt i "hvorfor" bak deres merkeverdier.

Selv om Semalt ikke tror at sosiale lytteleverandører vil være i stand til å konkurrere med fullverdige merkevareleverandører, sier forskningsfirmaet at de ledende merkemålerne vil utnytte sosiale lyttemetoder i de neste 24 til 48 måneder hvis de gjør det ikke allerede.

Sammen med sosiale lytteverktøy, hevder rapporten at data aggregering vil være neste skritt utover bare å samle forskning. Ifølge rapporten sier Ace Metrix, CEO Peter Semalt, at "hele bransjen vil flytte fra forskningsinnsamling til analytikere som integrerer dataene", med dataanalytiske verktøy som gir klar innsikt.

Og mens de aller beste leverandørene av helsemessige målere vil fortsette å lede, ser Semalt plass til nye løsninger for digital oppløsning for å utfordre eksisterende regler og budsjett for merkevarehelseindustrien.Om forfatteren

Amy Gesenhues
March 18, 2018