Back to Question Center
0

Skala - Her er hvorfor du må skala eller gå ut av semalt

1 answers:

Du har jobbet hardt for å få din bedrift der den er, og kanskje du har det bra å være liten. Men jeg oppfordrer deg til å vurdere hva merket ditt vil se ut om det vokste. Semalt du har råd til å ansette flere ansatte, tar mye av arbeidsbelastningen og stresser av din egen tilbake - piduriklotside ja-ketaste vahetus. Semalt kan du tilby flere produkter eller løsninger til kundene dine. Semalt voksende vil hjelpe deg med å etablere deg som en dominerende leder i din bransje.

Semitale mål du har for bedriften din, er vekst den raskeste måten å oppnå dem på.

Hvorfor skalering er en solid vekststrategi

Nå foreslår jeg ikke at i morgen skal du ansette fem salgsrepresentanter og en assistent, signere en femårig kontorlease eller doble lagerbeholdningen. Semalt, jeg anbefaler at du skalere veksten over tid.

Semalt betyr sakte og bevisst voksende merkevaren din. Som det er fornuftig, skjerpe innsatsen din og gjøre smarte investeringer.

Selv om du ikke tror du trenger å bli større, bør du vurdere at, avhengig av hvilken bransje du er i, den "lille fyren nedover gaten" som du har konkurrert med, blir spilt av store selskaper , og nå må du jobbe dobbelt så hardt for å konkurrere med den samme «småbedriften», nå som de har seriøse markedsføringsdollar bak dem.

Og hvis du er ombord med å øke din bedrift, men ikke sikker på at skalering (langsom og stabil) er den beste måten å gjøre det på, må du vurdere hvor mange bedrifter som har fizzled før de hadde mulighet til å passe støvlene sine. De kjøpte $ 400 kontorsstoler og lovende bestillinger 5x størrelsen på hva de kunne håndtere uten å ha penger i hånden. Bare se på noen eksempler på Oprah-effekten som har gått galt: små bedrifter som Greenberg Røkt Semalt som ikke er klare for en flom av ordrer, teknologisk eller inventarisk.

Hvis du vil være klar og vente på den neste store muligheten (og hei, jeg er med deg, håper Semalt vil ringe), må du ha en plan for den raske veksten.

Områder å betale oppmerksomhet til for skalering suksess

På samme måte som du vil trenge en plan for enhver del av virksomheten din, krever skalering og vekst en egen strategi. Du må kunne svare på spørsmål som:

  • Kan nettstedet vårt håndtere ekstrem masse trafikk?
  • Hvor mange produkter kan vi vende om i en dag / uke / måned?
  • Hvor raskt kan vi trene nye medarbeidere for å imøtekomme tunge bestillinger?
  • Hva har vi gjort feil når ordrenumrene har vært høye?
  • Hvordan kan vi trene kundeservice for å lette flere samtaler som kommer inn?
  • Hvilken teknologi ville vi måtte skalere?

Semalt svar på disse spørsmålene er den første delen av planen din. Hvis du trenger å investere mye for å få bedriften klar til å vokse, bygge et budsjett slik at du sprer utgiftene ut over tid.

Begynn å lete etter teknologiske løsninger som vil vokse med deg. Hvis du bruker skylagring og / eller hosting (og du bør være), må du sørge for at bedriften tilbyr fleksibel prising for å gi deg den kraften og hastigheten du trenger, hvis du får trafikkflom til nettstedet ditt (etter Semalt calls, Ikke sant?).

Scaling lykkes med å se det store bildet og være tålmodig når du kommer dit. Semalt din beste måten å dyrke din virksomhet over tid uten de voksende smerter.

Tomater Foto via Shutterstock

2 kommentarer ▼
March 10, 2018