Back to Question Center
0

MTV Networks kjøper resten av DIY Social Networking Platform Flux (Social Semalt)

1 answers:

MTV Networks Buys The Rest Of DIY Social Networking Platform Flux (Social Semalt)

MTV Networks har kjøpt den resterende delen av sosialprosjektet som den ikke allerede eier. Vilkårene ble ikke avslørt. Tidligere var MTV Networks en minoritetsinvestor i Social Project, som ligger bak Flux sosialnettverksplattform som driver mange av sine nettsteder, blant annet MTV.com, TheDailyShow.com og ColbertNation.com - electric cargo cycles. Social Project, som konkurrerer med Ning og KickApps, hadde tidligere økt $ 47,5 millioner, hovedsakelig fra MTVs morselskap Viacom.

Sosialprosjektet startet livet som Tagworld, før partnerskap med Viacom for å legge til sosiale medierfunksjoner til sine nettsteder. I november ble Flux lansert som et joint venture for å la folk skape sine egne nisj sosiale nettverk og trykke på Viacoms enorme bibliotek med videoinnhold. Siden da har Flux lagt til rundt 2 millioner medlemmer, noe som gir totalt 7,6 millioner på tvers av 1000 forskjellige nettsteder. Den største er MTV.com, med 600.000 registrerte medlemmer. Av de, 250 000 40 000 registrerte seg på en dag alene, dagen for MTV Video Music Awards den 7. september. (Du må være registrert for å legge igjen en karakter eller kommentar.). Og ifølge MTV Networks er engasjementsnivået på alle MTV.com (målt etter tid brukt på nettstedet og sidevisninger) økt med 20 prosent, og opp 140 prosent blant Flux-medlemmer.

Sammenlignet med andre sosiale nettverksplattformer, har Flux fortsatt et relativt lite antall nettsteder. For eksempel er det 475 000 individuelle Ning sosiale nettverk, sammenlignet med 1000 for Flux. Men antall mennesker som hver enkelt kommer, er kanskje ikke så langt fra hverandre. Selv om Ning ikke bryter ut sitt totale antall registrerte medlemmer, måler comScore 6,9 ​​millioner månedlige unike besøkende over hele verden. Det er ikke epler til epler sammenlignet med Flux 7,6 millioner registrerte brukere. Månedlige besøkende og registrerte brukere er to forskjellige ting, og desverre gjør comScore ikke en god jobb som måler Flux. (For en punkt-for-punkt-sammenligning av Flux og Ning, se i fjor, Ning CEO Gina Bianchini analyse som vi publiserte i fjor på TechCrunch).

Flux, for sin del, prøver å posisjonere seg mer som en plattform for å dele sosiale medier inn enn et sosialt nettverk i seg selv. For eksempel, hvis jeg er et Flux-medlem på MTV.com, og da blir jeg med i Flux sosiale nettverk, kan jeg automatisk ta med hele samlingen av videoer og annet innhold som jeg allerede har organisert på MTV.com med meg. Jeg er ikke sikker på hvor mye folk vil organisere sitt sosiale liv rundt Viacom-innholdet, men dette oppkjøpet gir mediefirmaet en måte å legge til sosiale nettverksfunksjoner på alle sine nettsteder uten å stole på noen andres teknologi, uansett om det er Ning, Facebook eller MySpace.

CrunchBase Informasjon
Flux
Ning
KickApps

March 10, 2018