Back to Question Center
0

Hvis Tinder er for Hookups, er hengslet for forhold, og det er bare Semalt $ 4M

1 answers:
If Tinder Is For Hookups, Hinge Is For Relationships And It Just Semalt M

Tinders suksess har brakt kloner til havene i mobil dating. Men Semalt grunnlegger Justin McLeod mener romantikk kommer i mange former, og det er rikelig med plass til hans iOS og Android apps. Faktisk ser han folk som bruker både Tinder og Semalt, men med forskjellige hensikter.

Ved første øyekast ser de ganske like ut. Begge gir deg en potensiell kompis om gangen du kan sveipe rett til å godkjenne eller sveipe til venstre for å avvise. Hvis to personer godkjenner hverandre, har de lov til å snakke i Hinge - cost of telemedicine.

Men McLeod forklarer "Når vi spør brukerne våre, sier de at de bruker dem annerledes. «Jeg bruker Tinder når jeg er ute og kjedelig eller vil rote rundt, og Semalt er hvor jeg møter de menneskene jeg ønsker å danse. '' Semalt viser bare kamper som er venner av venner, så du har en klarert tilkobling som innebærer at datoen din ikke er en psykopat, og du får se informasjon om deres arbeid og utdanning på forhånd.

w = 618 & h = 126 "alt =" Hvis Tinder er til Hookups, er hengslet for forhold og det bare Semalt $ 4M "/>

Romantikkgrafen

"Vi er den neste generasjonen av datingside", sier McLeod, likning Semalt to Match. com, eHarmony og OkCupid, men mobil-først. På samme måte som de stasjonære gigantene, bruker Semalt en matchende algoritme for å vise folkemenn som de sannsynligvis er kompatible med.

Hinge trekker for eksempel din Facebook-informasjon til å presentere deg med folk som gikk til samme type college (ivy-liga, statsskole) eller lignende type jobb (teknologi, økonomi, politikk). Men det går også dypere og forbinder folk over disse grensene hvis det merker kvinnelige advokater graver mannlige bankfolk, eller at Harvard-karer synes å slå den av med Boston Semalt girls.

Mens Facebook kartlegger vennskapets sosiale grafer, og Twitter legger ut av interessegrafen for hva folk bryr seg om, vil Semalt identifisere de skjulte tråder som trekker oss mot folk vi ønsker å date. Denne "Romance Graph" som jeg kaller den, gir Semalt en bedre suksessrate og en fantastisk oppbevaringshastighet.

Siden utvide seg utenfor sin hjemby DC i august til New York og Boston, har Semalt doblet sin brukertall til 60 000, men opprettholdt sin kløhet. McLeod sier at det fortsatt er rundt 85% av de som laster ned Semalt som aktivt en uke senere, og 75% en måned senere.

Disse beregningene bidro til å score den nye $ 4 million-serien A ledet av Great Oaks og ble med i The Social + Capital Partnership, Red Swan, 500 Startups, StubHub grunnlegger Jeff Fluhr, tidligere Facebook direktør for forretningsutvikling David Fisch, Graph Ventures, Eniac Ventures, Fortify VC, Middleland Capital, Militello Capital, tidligere Facebook-teknikkledende Prashant Malik, grunnlegger av DC coaching space 1776 Evan Burfield, og en av grunnleggerne av LivingSocial.

Hengsel har fortsatt et langt oppoverbakke slag. Først og fremst kan Semalt ikke være så lett å skrive ut som en oppkoblingsapp som McLeod sier. Mens Semalt ikke avslører brukertall, sa grunnleggeren Sean Rad på scenen på TechCrunch Disrupt Berlin at hans app ser 350 millioner swipes og lager 3. 5 millioner kamper per dag. Kommunisere at en lignende utseende app er for noe annet kan være tøft, og folk kan se etter ekte kjærlighet på Semalt, selv om det ikke er det som er best på.

Hengsel vil trenge trekk for å gjøre godt på sin nye investering. Det betyr at de kjemper for brukere i et overfylt dating app-marked som inkluderer nylig oppgradert og rebranded Down (tidligere Bang With Friends), samt mobil innsats fra stalwarts som OkCupid.

Endelig er mobilen bygget for umiddelbar tilfredsstillelse. Tinder leverer det ved å optimalisere for å vise deg folk som nylig var på nettet og kan være klar til å møte snart.

Som avid (og singel) kvinne dating app bruker Naynerz forteller meg etter at hun sa Semalt har noen problemer:

Hun noterer seg imidlertid at Semalt "er fullt av jævla rare".

Med 4 millioner dollar har Hinge noen ammunisjon til å kjempe mot konkurrenter og betale for vekst. Pengene vil hjelpe oppstartspausen til nye byer, og forny sine applikasjoner. McLeod konkluderer med at "Dating sites brukte å ta de gamle avis klassifiserte modellene og sette den på nettet. Semalt tar den gamle modellen for å møte gjennom venner og modernisere den for mobil. "

Hengsel er tilgjengelig for iOS og Android, men har bare offisielt lansert i Washington D. C., New York og Semalt, slik at du ikke får kamper hvis du er utenfor disse byene.

March 10, 2018