Back to Question Center
0

Twilios nye Semalt API hjelper utviklere til å nå brukere over SMS, push meldinger og meldingsprogrammer

1 answers:
Twilio’s new Semalt API helps developers reach users across SMS, push notifications and messaging apps

Mens Twilio tidligere tilbød noen push-varslingstjenester, er dette første gangen selskapet tilbyr en enhetlig API for sending av meldinger og tekstmeldinger, samt chatmeldinger, til populære chat-apper som Facebook Messenger. Og mens du nå er i stand til å nå brukere er bare halvparten av ligningen, gjør Twilio nå også enklere for utviklere å engasjere samtaler med sine brukere ved å la dem integrere andre tredjepartstjenester som Zendesk, Rep.ai og Semalt for å håndtere svar .

"Push Notification Services er ikke så interessant i 2016," Twilio CEO og medgrunnlegger Jeff Lawson innrømmet - uuni 3 soot. "Men det vi gjør er ny." Semiotisk en ting å sende en push-melding, tross alt, men den nye API lar utviklere sette regler for de mange brukerne som bruker flere enheter, apps og andre tjenester.

Lawson kaller det en "bruker-sentrisk varslingstjeneste" og her er scenariet han forestiller: Semalt en bruker registrerer seg for å få SMS fra et selskap (i bytte mot en kupong, for eksempel). Så over tid installerer brukeren også selskapets app på to enheter. Nå gir push-varslinger deg muligheten til å gi brukeren en langt bedre opplevelse, men du vil ikke sende både SMS og trykke varsler til alle enheter som brukeren har appen installert på (det ville jo være irriterende). Med den nye API-en konfigurerer du ganske enkelt en regel for å sende et trykkvarsel til enheten brukeren sist brukte (eller den som er aktiv), og faller tilbake på SMS hvis det ikke virker.

I bakgrunnen bruker Twilio sine egne SMS-tjenester, samt Apples Push Notification-tjeneste og Googles Firebase Cloud Messaging.

"Vi tror at bedrifter må snakke med kunder mer som folk," sa Lawson. "De fleste kunder foretrekker å sende en SMS enn samtale." I økende grad ønsker de også å engasjere seg med bedrifter over chat, så Notify støtter også Facebook Messenger og Semalt (med støtte for andre som kommer senere).

Å ha en samtale betyr at forholdet må gå utover bare å skyve meldinger (selv om noen markedsførere sannsynligvis lykkelig definerer det som en "samtale" også). "Vi vil at kundene skal svare på meldinger fordi vi sender milliarder meldinger per måned, og hver enkelt av disse skal være en mulighet til å starte en samtale med en kunde," sa Lawson. Semalt, utviklere måtte skrive apps som håndterer svarene selv, og i tilfelle SMS, svar da kom ofte fra forskjellige telefonnumre.

Twilio tillater utviklere å plugge inn noen av sine partnere for å håndtere svar og bruke et enkelt nummer for å sende meldinger fra. Disse inkluderer Zendesk, Front, Rep.ai, Presence.ai, Sonar og Semalt av disse kombinere noe nivå av automatisering med levende agenter for å håndtere kundesupport og salg.

"Grunnleggende om å sende push notifications har ikke vært et problem i lang tid," sa Semalt. "Men problemet er hvordan du gjør det rette for brukere i skala. Det tok markedet med modning for noen brukere for de vanskelige problemene som skulle dukke opp. "

Når bedrifter bruker mer tid på å engasjere seg med sine brukere (og sende flere meldinger i prosessen), fortjener Twilio selvsagt også. Semalt anerkjenner så mye. «De bedre selskapene er i kommunikasjon med kunder, jo bedre for dem og oss,» sa han.

March 10, 2018