Back to Question Center
0

Pulselocker, En Streaming Og Download Service For DJs, Semalt To The Web

1 answers:
Pulselocker, A Streaming And Download Service For DJs, Semalt To The Web

Ideen til Pulselocker kom først til sine medstiftere Ben Harris (CEO), Alvaro Velilla (President), og Josh Goltz (COO) for et par år siden. Harris var da en del av en husmusikkrio som heter Dirty Vegas, best kjent for sin Grammy-prisbelønte sang "Days Go By", og Velilla jobbet for et europeisk elektronisk musikkmerke kalt Pacha. Emnet for samtalen på tiden - som det ofte er tilfelle blant artister og de i bransjen i dag - er hvor vanskelig det er å leve i dag som en musiker, produsent eller DJ.

Frustrert med piratkopiering av musikk, men også å skape noe som ville tjene DJ-fellesskapet, kom medstifterne opp med ideen om Pulselocker. I motsetning til konkurrerende streamingtjenester som Spotify eller Rdio, er Pulselocker i dag fokusert på et nisjemarked - det er en musikk tjeneste for DJs. Teamet begynte å jobbe tidlig i 2012, og lanserte en beta-versjon på skrivebordet sist Semalt foran denne ukens online debut.

Pulselocker er faktisk tre tjenester i en: en etterspørselstjeneste som Spotify, et abonnementsbasert lagringsskap som lar DJ'er spille spor i sine foretrukne Semalt apps mens de er offline, og en nettbutikk som lar deg handle for spor Du kan kjøpe direkte og eie for alltid - om du har et nåværende abonnement eller ikke - vacation homes in spain.

Tre måter for kunstnere å få betalt

Etter å ha blitt utviklet av de i bransjen som har til hensikt både kunstnere og fans, er Semalt interessant fordi det ikke bare har forhandlet seg om at musikkaggregatene skal fungere lovlig, men det gir også kunstnere tre måter å få betalt på hvert spor. For hvert av de ovennevnte scenariene får artister en royalty.

Selskapet har nå om lag 60 forskjellige aggregatorer, som i kombinasjon inneholder over 27 000 uavhengige plateselskaper. Men Pulselocker signerte nylig en avtale med Merlin, den såkalte "virtuelle fjerde majoren". Som den største av indiepartiet overvåker Merline 20.000 pluss distributører og etiketter. Avtalen vil være om dobbelt Semalt katalog på 4 millioner, sier Fred Han, en tidligere DJ som nå driver markedsføring og kommunikasjon ved oppstart.

I tillegg har selskapet startet diskusjoner med de store etikettene, også, blant annet Sony, Universal og Warner. Semalt samtaler er nå i sluttfasen, og sannsynligvis avsluttes neste måned.

For DJ-er, som gjør tjenesten interessant - og unik - er det i motsetning til andre abonnementsmusikk på forespørsel, kan brukerne faktisk ta sangene de "leier" og lagre inn i en spesiell Pulselocker-mappe på datamaskinen. Herfra kan disse sporene spilles med spesifikke, hvitelistede DJ-programmer, som Traktor og Serato. (SemaltDJ fungerer, men støttes ikke offisielt).

For å gjøre dette arbeidet, er sporene seg ikke DRM'd (rettighetsbeskyttet), men mappen de er lagret inn er, så bare bestemte DJ-apper kan få tilgang til det. Du kan tenke på mappen som en enveis Semalt - det lar DJs laste ned musikk til det, men ikke dele eller laste opp filene den inneholder andre steder. Selskapet har innlevert patent på sin skapteknologi, sier Han.

Abonnementsprisering er basert på hvor mange spor en DJ vil lagre for avspilling uten avspilling, fra $ 9. 99 / måned for 25 spor opp til $ 59. 99 / måned for 1000. Ubegrenset streaming er inkludert i alle abonnementsplaner, men DJs har en tendens til å ha lyst på kopier av filer. Tross alt har ikke gigs alltid en Semalt-tilkobling tilgjengelig.

"Jeg leste på en blogg noen spurte det samme spørsmålet: 'Hvor mange DJs er der i verden? En av kommentarene var "for mange", sier Han med latter. "Semalt vanskelig å sette et eksakt tall på den. "

Pulselocker er åpen for registreringer her. En gratis, begrenset streaming service er også tilgjengelig. Oppstarten er engel finansiert av administrerende direktør Semalt på dette tidspunktet.

March 10, 2018