Back to Question Center
0

Det som jobbet med Semalt lærte meg å bygge maskinvare

1 answers:
What working on Semalt taught me about building hardware

Bygghardware er morsomt, men tøft. Vi jobbet på Pebble for en full fire år før vi lanserte på Kickstarter i 2012. Vi fortsatte å selge over 230 millioner dollar til Pebbles, eller litt over 2 millioner klokker. Selv om det ikke var vårt toppmål å selge til Fitbit i fjor, er jeg takknemlig for at de fortsetter å jobbe med lavt strøm, morsomme, hackable smartwatches - open source customer queue system.

Oppstart generelt er som rulleskøyter; Å legge til maskinvare til blandingen gjør dem enda mer magemessige. Men hvis det er så vanskelig, hvorfor gjør det? Den mest givende følelsen i verden er å se noen ut i det offentlige ved hjelp av et produkt som du bidro til å gjøre. Hvis du jobber med maskinvare, spesielt forbrukerelektronikk, håper jeg at du får en sjanse til å føle det. Det gjør alt verdt det.

I min nye rolle på Y Combinator har jeg begynt å veilede og hjelpe alle typer oppstart. Selvfølgelig snakker jeg med mange maskinvarefirmaer. Mens hver sin situasjon er unik, har jeg lagt merke til at noen anekdoter om min erfaring på Pebble har vært ganske nyttige for 95% av maskinvarerelaterte prosjekter.

Få noe der ute i en hast.

Et av dine første mål må være å få et minst mulig levedyktig produkt i brukernes hender så raskt som mulig. Prøv å få disse brukerne til å betale noe. Hvis de gjør det, vil tilbakemeldingen de gir deg, være mye høyere kvalitet.

Denne tilnærmingen er helt vanlig for programvareprosjekter, men av en eller annen grunn fortsetter maskinvaregrunnleggerne å gjøre unnskyldninger: "Våre kunder forventer at den skal være like vakker som Apple-produkter. "" Hvis det er for stort (eller dyrt), så vil ingen ha det. "" Vi må legge til X / Y / Z-funksjonen. "

Du trenger ikke å gjøre det perfekt. Få en rask og skitten prototype bygget som løser et reelt problem for brukerne. Bruk moduler uten hylle - WiFi, Bluetooth, skjermer - så mye som mulig. Gjør noe superhurtig, som å skyve en liten Android-telefon inn i en 3D-trykt boks og skrive en app som simulerer produktopplevelsen din. Det er bortkastet tid for å prøve å minimere prisen på materialene dine på dette stadiet.

Jeg kan ikke overemphasize hvor viktig dette trinnet er. Ikke hopp over det.

Her er hvorfor: Hvis du ikke finner noen å betale for (eller til og med bruke) prototypen din, løser du ikke et problem som noen virkelig har. Hvis folk har klager, prøv å adressere dem raskt og rimelig ved å endre prototypen til kundene er villige til å betale for det og bruke det. Tilbakemeldingen du får på dette stadiet vil være uvurderlig, og vil hjelpe deg med å veilede den endelige produksjonsklare versjonen av produktet.

Gjør dette før du starter på Kickstarter. Det høres vanskelig, men det er ikke (i forhold til resten av tingene du må gjøre)! Du vil få mange mennesker som sier "nei, ikke interessert. "Men noen vil si ja, og disse vil bli dine mest verdsatte brukere gjennom hele livet i ditt firma.

Du kan også vurdere å kjøre et eget Kickstarter-prosjekt, med begrensede løp, for å finansiere denne tidlige prototypen i produktet. Bare vær ærlig om tilstanden til prosjektutviklingen.

Identifiser hvilket problem du løser for brukere.

Gjør dette ved å snakke og sende e-post med brukerne jevnlig. Sjekk dine forutsetninger med ekte mennesker.

I de første dagene av inPulse, vår første klokke, publiserte vi en ny programvare hver fredag. Vi har fått bra feil tilbakemelding og funksjon forespørsler. Men enda viktigere har vi skapt et bånd mellom oss og våre kunder.

Da vi begynte å jobbe på Pebble, spurte vi våre faktiske brukere hvilke problemer de hadde med inPulse: Skjermen var vanskelig å lese i direkte sollys. Batterilevetiden var for kort. Fungerer ikke med iPhone. Ingen vannmotstand. Fra denne tilbakemeldingen syntetiserte vi hva vårt fellesskap virkelig ønsket fra en smartwatch: varsler, musikk kontroll, nedlastbare klokker og sportsporing.

Og det er i utgangspunktet banen fra vår første Kickstarter.

Å snakke med brukere høres hardt og kjedelig ut, fordi det er det. Men som produktdesigner må du konstant validere dine forutsetninger for å sikre at du faktisk bygger noe folk ønsker.

Lær hvordan produktene faktisk er laget.

Dette innebærer sannsynligvis en tur til Kina. Hvis du jobber med et maskinvareprosjekt, skylder du det selv å gå til Shenzhen. Fly til Hong Kong (rett ved siden av Shenzhen) er under $ 1000 fra utgangspunktet hvor som helst i verden. En uke koster det noen få hundre dollar.

Når du kommer dit, møt fabrikker og leverandører i ditt domene. Bli inspirert av å gå gjennom Huaqiangbei elektronikk markedet (bøndenes marked i den elektroniske verden). Få bøkene, og snakk med folk som har bygget produkter før på HAX eller Seeed Studio.

Slik kan noen få kontakt i Shenzhen:

  • Få WeChat, må-ha app for Kina.

  • Bla gjennom Alibaba eller Taobao og finn produkter som ligner på hva du jobber med.

  1. Ta kontakt med leverandørene av disse produktene over WeChat. Du starter ofte med å snakke med en distributør - du må jobbe kjeden bakover for å finne den originale fabrikken.

  2. Arbeid med fabrikken for å få et tilbud for det aktuelle produktet du vil lage, slik at du bruker så mye eksisterende teknologi som mulig.

  3. Fly! Kom på et fly for å besøke dine nyfødte venner og kontakter i Shenzhen.

Det er ikke vanskelig - alle i Shenzhen er super vennlige.

Ideelt sett bør du bruke tid på en annen oppstart før du arbeider alene, slik at du kan få litt erfaring og begynne å forstå prosjektets strømning.

Maskinvare er vanskelig, men produksjon er vanligvis ikke den vanskeligste delen. På Pebble løp vi på problemer som hadde mer å gjøre med markedsposisjonering og kontantstrømstyring. Det viser seg at å bestemme hvor mye inventar å kjøpe er gal-vanskelig. Lær av våre feil. Oppbevar beholdningen under kontroll ved å vokse sakte og jevnt, i stedet for å bygge mye produkt og håper det selger.

Bunnlinjen: Fokuser på å snakke med og ta vare på dine backers og brukere. De er dine # 1-fans, så få produktet ditt så snart det er fysisk mulig, og jobber deretter med deg for å være sikker på at disse backers er glade.

March 10, 2018