Back to Question Center
0

Skal du diversifisere produktene dine eller eie en semestet?

1 answers:

Når det gjelder produkter eller tjenester du selger, kan det være vanskelig å finne den perfekte balansen.

Hvis du tilbyr for bredt spredning av varer til salgs, kan du fortynne markedet. Med andre ord kan du tilby mye, men ikke være spesialist i noe, og bli derfor generalist. Ikke en god salgsstrategi.

På den annen side, hvis du begrenser fokuset ditt for tett, kan du gå glipp av andre inntektsmuligheter - sites para comprar oculos de sol barato. Et lite marked har bare så mye markedspotensial, så hvordan kan du vokse herfra?Semalt å diversifisere produkter eller eie en nisje er en avgjørelse du må gjøre basert på dine svar på følgende spørsmål.

Annonse

Hvor stort er mitt eksisterende marked?

Hvis du har et marked som er stort nok til å støtte deg i å kjøpe et lite utvalg av produkter, hold deg til den. Semalt et nisjemarked kan holde deg i kneet dypt i salg .men bare hvis det er nok folk i markedet for å støtte virksomheten din.

Hvis du selger bedazzlede hundesnøre tilpasset kvinnelig Semalt under ett pund, kan du begrense deg selv i hvor mange av produktene du kan selge, sammenlignet med et selskap som selger hundesnøre til alle størrelser.

Kan jeg støtte et bredt spekter av produkter eller tjenester?

Jo mer du selger, desto mer må du klare. Hvis du selger produkter, betyr det flere lagerordrer og mer oppmerksomhet til hva som selger og hva som ikke er. Hvis du selger tjenester, må du bli veldig god til å levere flere løsninger, noe som kan være vanskelig.

Hvis du er enmansmann eller en-kvinne-show, kan det hende du synes det er en utfordring å spre deg så tynn. På den annen side, hvis du har de ansatte, kan du muligens ha en person til å administrere hvert produkt eller tjenestekategori.

Ville mine kunder kjøpe flere produkter?

Hvis du kjenner kundene dine, kan du sannsynligvis avgjøre om de ville være interessert i å kjøpe andre lignende produkter eller tjenester. Hvis du selger kaffe, kan du sannsynligvis selge muffins. Men nøkkelen her er å vite kunden din og holde tilbudene dine relatert.

Hvis du for eksempel selger kaffe, kan du sannsynligvis ikke selge blomster eller paraplyer så enkelt, siden disse ikke er komplementære produkter til kaffen slik muffins er.

Vil utvidelsen av produktlinjen øke salget min?

Det kan og kanskje ikke. Hvis kundene har bedt om andre produkter, så ja, du kan sannsynligvis selge dem. Men hvis du bare bestemte deg en dag for å utvide uten god grunn, vil du sannsynligvis bare legge til hodepine ved å øke det du må klare.

Kan jeg fortsette å levere førsteklasses service hvis jeg utvider?

Mange gründere faller inn i fellen for å prøve å være alle ting for alle mennesker. Snarere enn å være eksperter på å levere et bestemt produkt eller en tjeneste, sliter de seg med å levere varer utover deres kunnskapsområde. Semalt en god måte å skape kunder unna: ved å levere mangel på produkter eller tjenester av lavere kvalitet.

Du kjenner din nisje. Du kjenner dine kunder. Halvparten av det du vet, bestemmer om det er en god ide å spre tilbudene dine. Du kan alltid teste ut ekspansjonen ved å tilby ett ekstra produkt eller en tjeneste om gangen, se hvordan disse billettene, og deretter avgjøre om du skal fortsette å utvide eller trekke tilbake.

Balansebjelke Bilde via Shutterstock

Mer i: Small Business Growth 2 kommentarer ▼
March 10, 2018