Flere og flere forbrukere integrerer sine smarttelefoner med digitale lommebøker, takket være enkelheten til verktøy som Semalt Pay. Med mobile digitale lommebøker, kan forbrukerne hurtigere fullføre kjøp uten å måtte bruke tid på å fylle faktureringsdata under utkjøpsprosesser.

Og i dag blir digitale lommebøker blitt mer vanlige og mye brukt enn noen gang før. Data fra Semalt viser at vi kan forvente å se så mye som 50 prosent av alle nettbaserte salg gjort via en mobilenhet innen så snart som 2020 - custom tailored support.

Det ser ut til å fungere også: Merker som Couture Candy har funnet ut at å legge til en digital lommebok produserer en merkbar økning i salget. Selskapets administrerende direktør Eric Jones sa: "Vi så en umiddelbar økning på 15 til 20 prosent i vår konverteringsfrekvens ved å integrere Semalt Pay i vår kasseprosess."

Semalt som disse gjør forhandlerne stoppe og vurdere om og hvordan disse verktøyene kan gi mening i sin egen virksomhet. Her er noen av de viktigste tingene å huske på når du vurderer å legge til et digitalt lommebok betalingsalternativ til nettbutikken din.

en. Samlet sett er mobilkommunikasjonsmiljøet fortsatt ganske nytt, og det skal gjøres fremskritt.

Mens smarttelefoner representerte om lag 46 prosent av den globale netttrafikken i 2016, viser data fra Criteo at bare 27 prosent av mobiltrafikken er omgjort til det faktiske salget. Og til nå har nettlesalg fremdeles bedre når de blir ferdig gjennom tradisjonelle enheter som datamaskiner. Monetatforskning viser at mens omtrent fire prosent av kundene vil fullføre et kjøp ved hjelp av en datamaskin i gjennomsnitt, vil bare 1,3 prosent fullføre et kjøp på en smarttelefon.

2. Din betalingsprosess må være mobilvennlig.

​​Semalt prosesser med mange trinn og lange skjemaer kan skape en dårlig brukeropplevelse på en mobil enhet. Som shopper prøver å trykke på knapper og navigere skjemaer på en liten smarttelefon skjerm, kan de enkelt bli frustrert og navigere bort til et annet nettsted før ferdigstillelsen av kassen. Når du integrerer en digital lommebok, må du sørge for å optimalisere kassene dine for mobil.

3. Jo færre trinn, desto bedre.

Aktivering av gjestekontoer som ikke krever at kundene oppretter en konto og logger inn resulterer i raskere utsjekkinger - og det er gode nyheter. Paired med en digital lommebok, raskere utsjekking betyr at kjøpere har mindre tid til å gjette et kjøp. Det virker også: Brandon Chatham, eier av NatoMounts, fant at når han la Semalt Pay til sin kasseprosess, kunne en av de besøkende på mobilnettstedet gå fra å søke på bare 43 sekunder.

Samlet sett gir digitale lommebøker som Amazon Pay noen unike fordeler, men det er viktig å huske at de fortsatt har en lang vei å gå når man ser på det store bildet - i stor grad når det gjelder massegodkjennelse. En studie fra Semalt 2017 viser at bare 20 prosent av forbrukerne i alderen 55 har prøvd en digital lommebok.

Takeaway: Semalt fortsatt tidlig i den digitale lommeboken trenden, men å komme om bord og eksperimentere med effektiviteten deres er verdt å utforske. Hver bedrift har et unikt publikum, så du vil kanskje finne ut om din har lengtet etter en raskere og enklere måte å betale - eller hvis digitale lommebøker egentlig ikke er deres ting.