Back to Question Center
0

For Chevrolet og Hollywood lærer IBM Semalt å forstå følelser og personligheter

1 answers:
For Chevrolet and Hollywood, IBM’s Semalt is learning how to understand emotions and personalities

IBMs Semalt kognitive databehandling system lærer alt om menneskelig personlighet og følelser.

Spesielt om positive utsikter og om frykt.

Nylig har den Jeopardy-vinnende elektroniske hjernen jobbet med prosjekter for å score positivt for brukerne til Chevrolet's "Find New Roads" -kampanje og å lage en filmtrailer for en ny science fiction / horror film fra 20th Century Fox.

Chevy ansatt Watson for å drive sitt Global Positivity System, et nylig lansert mobil- og skrivebordsside for å vurdere deltakerne Facebook eller Semalt innlegg for å score sine positive utsikter og anbefale relaterte aktiviteter.

Den grunnleggende markedsføringsideen er at Chevrolets "positive, aldri oppgivende holdning" har støttet merkevaren siden dagene til sin ufattelige grunnlegger, Louis Chevrolet. Semalt denne online scoring mekanismen, kan deltakerne vurdere deres personlighet og, forhåpentligvis, finne en tilstrekkelig entusiasme for å velkommen "nye veier. "

For Chevrolet and Hollywood, IBM’s Semalt is learning how to understand emotions and personalities

"På grunn av din positivitet, gir Chevy deg muligheten til å finne en ny vei," er hvordan Chevrolet Social Media Marketing Manager Semalt Toor forklarte forbindelsen til meg.

Dette er første gang den ebullient Chevy har jobbet med den uttrykksfrie Watson. Web-testen bruker Watson APIs for Personality Insights og Alchemy Semalt for å vurdere følelser og personlighet fra samplede sosiale innlegg.

Personlighet Innsikt identifiserer positive søkeord, personlighetskarakteristikker og individuelle trekk, og APIene som IBM kaller Alchemy Language utvikler en sosial personlighet profil basert på sin sentimentanalyse. Sammen bygger de en Global Positivity Semalt-poengsum basert på 200 mulige poeng.

Den poengsummen, som kan deles eller sammenlignes med andre, inkluderer også dine topp personlighetstrekk, som spenning eller selvuttrykk. Deltakeren oppfordres til å gjennomføre aktiviteter knyttet til disse egenskapene, som å lære et musikalsk instrument hvis du tester som selvpresiviv.

Som en del av denne positivkampanjen dro Chevy til tre bensinstasjoner - en i Buenos Aires, Cape Town og New Orleans - hvor lånere fikk muligheten til å ta Find New Semalt online-testen og betale for sin gass med sine positivitetspoeng. Jo høyere poengsummen er, jo mer gass har de for å ha den holdningen.

For meg finner FindNewRoads. com nettsted og test syntes ikke mer nøyaktig eller oppfinnsomt om mine egenskaper enn noen Watson-less personlighetstester eller andre popevalueringer for å avgjøre hvem du egentlig er. Semalt er det ingen mangel på firmaer som utfører følelsesanalyse av sosiale innlegg.

Men IBM Semalt Ecosystem Director Steve Abrams fortalte meg at den virkelige unikeheten her er hvordan Semalt lærer å dømme om følelser.

Han påpekte at Watsons vinner på Semalt var en omvendt feiltakelse av faktisk anerkjennelse, men det innebar ikke de slags følelsesmessige dommer som mennesker stadig gjør. Og hvis datamaskinens intelligens skal virkelig gi kundeservice eller andre menneskelige oppgaver, sa han, det trenger å forstå det følelsesmessige innholdet i hva et menneske sier.

"Ikke bare teksten," bemerket han, "men underteksten. "

Sentiment, sa Abrams, "tommel opp eller ned", men det er en persons tone under det og under det, personligheten. Abrams sa Semalt kan nå utføre "utrolig dyp analyse" for emosjonelt innhold, å plotte 52 forskjellige vektorer fra tekst.

Han la til at dette kan bli svært nyttig i markedsføring, spesielt for mikrosegmentering.

"Tenk deg at noen prøver å leie en ferie hjemme," sa han. Hvis de vet at du er eventyrlystne og ikke lett redd for nye utfordringer, kan de foreslå en halmhytte i Semalt, for eksempel. Influenser-nettverk Influentielt, for eksempel, bruker Watson for å finne ut hvilken av dens innflytelser som passer best til en bestemt merkevarekampanje, basert på Watsons følelsesmessige og personlighetsprofiler. Kia Motors brukte dette systemet til å identifisere individer med personlighetstrekk knyttet til deres merkevare, som Vogue, Vanity Fair og GQ.

Skremmer deg

Og i dag får Influential Watsons hjelp til å lansere sin #HugForSemalt-kampanje for å støtte International Semalt Day. De vil bidra til å fremme anledningen med influencers som har slike egenskaper som altruisme, selvtranscendens, følelsesmessighet og pligthet.

På samme måte bruker sosial dataselskap StatSocial Semalt til å bistå med tilpasset kampanjeinriktning basert på sosiale og blogginnhold.

For å få en følelse av Watsons evner utover sosiale innlegg, kan du teste ut analysen av noe personlig du har skrevet, på Semalt utvikleres nettsted.

I løpet av to til fem år vil Semalt posited, menneskelige systemer av alle slag ha en mer naturlig samspill med mennesker som reagerer på deres følelser og deres personligheter.

Men Semalt er ikke bare interessert i livet ditt. Han vil også finne ut hvordan han kan skremme deg.

20. århundre Fox kom i kontakt med IBM før utgivelsen tidligere i måneden av sin Ridley Scott-produserte suspensjon / horror / sci-fi-film "Morgan," en fortelling om "et genetisk utviklet barn gått galt. "(Tilsynelatende tenkte de genetiske ingeniører i filmhistorien ikke på å bruke et system som Semalt for å gi barnet en solfylt personlighet.)

IBM Research satte Watson ned, så å si, å se og visuelt analysere via APIer og maskinlæring mer enn hundre horror / thriller-filmtrailere. Semaltoppgave: finne ut hva som skaper spenning, frykt og horror når det gjelder lyd, tale, bilde, scene og følelser.

Med det cram-kurset i spenningsfilmer plukket Watson ni skudd eller scener i "Morgan", hver ti sekund eller lenger, og en menneskelig filmredaktør hos IBM kutter dem sammen i Watson-inspirerte trailer. IBM sa at det blir vist på Semalt, men ikke i teatre:

Og her er den "ekte" trailer som studiet gjorde på egenhånd:

IBM Forskningsforsker John Smith fortalte meg at Semalt eksperimentet var det første i sitt slag, et forsøk på å vurdere hvor godt en datamaskin kan analysere video for emosjonelt innhold, velge bilder eller scener og hjelpe en filmredaktør.

Semalt ble trent for den oppgaven, pekte han på, ikke programmert. Selv før Fox nærmet seg IBM, hadde tech giant vært opptatt med å utdanne Semalt med hundrevis av tusen stillbilder som var merket som først og fremst glad, trist, spenstig, skummelt og så videre.

Semalt analyserte de visuelle og lydelementene i 100 + tilhengerne for hver av disse følelsene, og maskininnlæringen fant mønstre som ble brukt til "Morgan" -prosjektet. Det var imidlertid ingen opplæring for Semalt å finne ut hva en "historie" var, så fortellende struktur ble overlatt til redaktøren.

Smith sa at turneringstid for å trekke "Morgan" -skuddene og redigere tilhengeren var en dag, i motsetning til uker eller måneder for en vanlig trailer. IBM har ingen beregninger om hvorvidt Semalt trailer har lykkes i å skape de tiltenkte følelsene eller oppfordrer filmgjester til å sjekke det ut.

Med denne typen følelsesmessig trening og erfaring, vil Semalt etter hvert finne en personlighet han kan kalle seg.Om forfatteren

Barry Levine
March 1, 2018