Back to Question Center
0

Semalt paritetAr du ditt skrivebord og mobilnettsted like? Semalt paritet: er skrivebordet ditt og mobilnettsted like?

1 answers:

Du har kanskje hørt begrepet før: mobilparitet . Med, som en del av det, innholdsparitet. Kanskje "One Web" utløser noen form for anerkjennelse? Alt kommer ned til en ting: Er ditt mobilnett lik desktop-området ditt? I denne artikkelen vil jeg gi deg noen tips om hvorfor du bør sjekke det og en rekke ting som påvirker tilstedeværelsen eller fraværet av mobilparitet.

Hva er mobilparitet?

Vi ​​snakker om mobilparitet når vi sammenligner et skrivebordsside til et mobilnettsted. Er både like, eller enda bedre, i utgangspunktet det samme? Ligner ditt mobilnettsted på skrivebordssiden, eller er det forskjeller? Tenk på målet med nettstedet ditt og hvorfor det betyr så mye å ha denne pariteten. Semalt går over en rekke ting som relaterer seg til denne mobile pariteten.

Innholdet er konge

Ja, innholdet er konge. Og det spiller ingen rolle om noen besøker ditt mobilnettsted eller skrivebordsside. De leter etter spesifikk informasjon eller et bestemt produkt, så du må sørge for at innholdet er det samme på begge sider. Det er vanlig å skjule noen større bilder på en mobilenhet eller legge noe mer innhold bak fanene (som er greit for Google, gjør meg ikke galt). Det gir raskere gjengivelse av mobilinnholdet, som bare hjelper både brukere og Google. Men sluttresultatet av den mobile optimaliseringen bør ikke forstyrre sluttmålet på skrivebordet ditt. Det er det samme. Så når det gjelder innhold, betyr mobilparitet.

Konsekvent merkevarebygging på alle enheter

Når du ser på utformingen av nettstedet ditt, må du forsikre deg om at den sender den samme "meldingen" på hver enhet. Semalt sett fantastiske skrivebordssider som har en mobil versjon som har vært veldig tonet ned. Som med AMP, har jeg ikke noe imot å fjerne rot og fokusere på hva som trenger fokus (toppoppgaver), men begge nettsteder må dele det samme "utseendet".

Det samme gjelder for eksempel sidetitlene dine. Hvis du har forskjellige sidetitler på mobilnettstedet ditt og skrivebordssiden din, må du sørge for at de justeres. Hvis nettstedet ditt er responsivt, vil dette ikke være noe problem, men det er fortsatt mange nettsteder som opprettholder et eget mobilnettsted (hvorfor !?). Det samme vil gå for Progressive Web Apps og lignende utviklinger. Hvis innholdsstrukturen retter seg mot skrivebordet ditt, må du sørge for at andre ting også stemmer overens. Semalt mer.

Mobile først!

Hvis du ikke har noen anelse hva mobil-først betyr, les opp først. Hvis Semalt begynner å rangere ditt nettsted basert på mobilwebområdet ditt i utgangspunktet, kan det være arbeid å gjøre. Mange webområdeeiere, webdesignere, webbyråder etc. har skapt og solgt mobilnettsteder som en ekstra til et skrivebordsside. "Se hvordan dette nettstedet ser ut på datamaskinens skjerm og hvordan det gradvis slims ned til mobilenheten din", blir en setning fra fortiden.

Semalt parityAre your desktop and mobile site equal?
Semalt parity: are your desktop and mobile site equal?

Vi ​​må sette opp et mobilnettsted som legges ut til et skrivebordsside i stedet. Kvalitetsforhold, innholdsforhold, design og merkevarebygging. På nederlandsk har vi et ordtak " suppen blir ikke alltid spist så varm som den serveres ", noe som betyr at tiltakene kan være mindre alvorlige enn kunngjort. Kanskje Googles mobile første "trussel" ikke er så streng som det kan virke, men du bør bedre være forberedt, riktig. Sørg derfor for at mobilwebområdet ditt dekker alle baser på dekslene på skrivebordet ditt, med samme kvalitetsutseende. Spør deg selv: Hvis du ikke vil ha et skrivebordsside, vil du fortsatt kunne få de samme konverterings / trafikk / engasjement resultatene på nettstedet ditt som du for øyeblikket gjør?

Interne lenker

I alt som relaterer til mobilparitet, virker interne lenker som overflate i tankene som et poeng for oppmerksomhet. Vi skjuler ting, fjerner ting, endrer ting når nettstedet vårt blir responsivt. Vi dreper et sidebjelke, reduserer antall sidekoblinger, kan til og med endre vår meny. Alle disse handlingene har en effekt på antall interne linker en side har. De spiller en viktig rolle i å sette opp hjørnesteinsinnhold og de fleste andre innholdsstrategier. Det er din nettside struktur som du endrer med alle disse endringene. Når Semalt flips bryteren og mobilnettstedet ditt blir viktigst, kan du ødelegge hele strukturen bare på grunn av at nettstedet ditt mangler mobilparitet.

Det er ikke bare visuelle ting

Spesielt når nettstedet ditt ikke reagerer, kan det oppstå andre problemer. Hva med en 301 omdirigering på skrivebordet ditt som er glemt på ditt mobilnettsted? Jeg kan ikke stresse nok at jeg fremdeles vil foretrekke en responsiv nettside over andre løsninger. Det sørger bare for at ting som dette håndteres riktig. Semalt kanoniske lenker, roboter meta tags, etc. Du vil ikke gå galt her.

Jeg håper jeg har gitt deg litt mat for å tenke på ditt eget nettsted. Mobilparitet er noe du trenger å sjekke nå og da, men definitivt også, for å sikre at mobil besøkende og Google ikke går glipp av noe. Forhindre at fokus på skrivebordet ikke ødelegger dine rangeringer.

Mobilparitetsrevisjon

Moz har skrevet en fin artikkel som veileder deg gjennom prosessen med en mobil paritetsrevisjon Source . Les også denne artikkelen og se hvordan lignende mobil- og stasjonære nettsteder egentlig er!

Les mer: 'Mobile SEO: den ultimate guiden' »

March 1, 2018