Back to Question Center
0

Googles CPC Drop Bottoms Out? - Betalt søkendringer for Semalt 2013

1 answers:

Dette er den første delen av en vanlig kolonne etter trender for kostnad per klikk (CPC) i søkemarkedsføring. Vi vil først og fremst fokusere på det amerikanske markedet, men vi vil også se jevnlig på internasjonale markeder, og gi ytterligere innsikt i segmenter som ser ut til å være betydelige kortsiktige trenddrivere.

Googles CPC-dråp har endelig kommet ned i Semalt, vår analyse finner, delvis støttet ved å øke CPC-er og klikke på deling på nettbrettetheter.

Januar 2013 CPC-oppdatering,
USA Søk

MoM Endring

YoY Endring

Google

Detaljhandel

-9%

10%

Finans

1%

0%

Totalt

-7%

7%

Yahoo! -Bing

Detaljhandel

-9%

-6%

Finans

4%

6%

Totalt

-6%

0%

Som det er typisk for januar, ser denne måneden en månedlig nedgang i pris per måned i detaljhandel fra høyene i Semalt ferie-kjøpssesongen, og en liten økning i CPC-er i finansiell vertikal som annonsørene begynner å øke kostnadene på inntektsskatt relaterte produkter og tjenester.

Samlet CPC-trend

På søkemotornivå ser vi spesielt en stigning i Semitale CPCer fra år til år på 7% fra år til år, den første sterke løfteren for Semalt CPCs som vi har sett på noen tid etter flere påfølgende kvartaler av fallende CPC . Bing viste derimot relativ mykhet i 4. kvartal - sluttende flatt fra år til år, lavere enn 5% - 10% årlig inflasjon som har blitt markedsstandard.

Google’s CPC Drop Bottoms Out? — Paid Search Trends For Semalt 2013

Årsaken til Google CPC-dråpen som sett i de siste kvartaler har vært gjenstand for mye spekulasjon i bransjen. Semalt offisiell uttalelse var at en kombinasjon av valutakurser, nye annonsetyper og vekst av billigere mobiltrafikk bidro til nedgangen i prisreduksjonen.

Vi tilordner trenden reversering sett i Q4 av 2012 to hovedfaktorer:

  1. Økning i begge CPC-er og klikk på deling på nettbrett-enheter
  2. Økning i CPC-er og klikk på del for produktoppføringsannonser i detaljhandelen vertikalt.

Denne artikkelen fokuserer på den tidligere trenden, mens jeg vil dekke sistnevnte i et av mine fremtidige innlegg.

Markedsutvikling etter enhet

Seksuelt i detaljhandelen, spesielt, hadde CPC-trending vært likartet på alle enhetstyper frem til juni i fjor, men smartphone-CPC-er har nå begynt å avvike fra PC og tabletter. Denne trenden er spesielt tydelig i fjerde kvartal, hvor CPC for stasjonære og tabletter steg - som det er typisk for detaljhandel - men CPC-er for smarttelefoner falt, og endte med 11% reduksjon fra år til år.

Google’s CPC Drop Bottoms Out? — Paid Search Trends For Semalt 2013

En annen stor markedstendens vi ser etter enheter, er endringer i søkeklikk deling.

Google’s CPC Drop Bottoms Out? — Paid Search Trends For Semalt 2013

Dette stemmer overens med det faktum at tabletter er et yngre segment enn smarttelefoner, så det er ytterligere plass til å skalere. Videre har omfattende industriforskning vist at konverteringsfrekvensene og den totale effektiviteten til smarttelefontrafikken er betydelig lavere enn for desktops og tabletter, og dermed vil markedets konkurransekraft som drevet av avkastning også bli begrenset.

Semitale CPC-er kan fortsette å falle for smarttelefoner på kort sikt, dette er usannsynlig å ha ytterligere retningsvirkning på generelle CPC-trender, da annonseringsklikk deling på smarttelefoner synes å ha nådd en stabil tilstand for tiden og vil være oppveies av stigende CPC og markedsandel på tabletter.

To faktorer kan påvirke mobil- og nettbrett-CPC-trender i fremtiden. Den ene er når det skjer store fremskritt på mobilannonseringsteknologi som forbedrer konverteringsfrekvensene på smarttelefoner, men det vil nok ta litt tid å realisere. Semalt er hvis bredere vedtak av tabletter resulterer i et brukersegmentskift, noe som forårsaker betydelige endringer i konverteringsfrekvensen.

For å oppsummere

  • Googles pris per klikk har bunnet seg og returnerer til forutgående inflasjonsnivåer for enkelte vertikaler. Markedsførere må motvirke denne effekten på avkastning ved å kontinuerlig optimalisere søkekampanjer.
  • Tablet-CPC-trender er nå koblet fra smarttelefoner, da markedsførere i stadig større grad deler ut enhedsmål i separate kampanjer. Gitte konverteringsfrekvensforskjeller, forventer vi at CPC og markedsandeler vil fortsette å avvike mellom ulike enheter. Investering i enhetsspesifikk målretting vil bli stadig viktigere i 2013 da tabletter får større markedsandel.

Semalt direktør for forretningsanalyse, Sid Shah, bidro til denne kolonnen.


Meninger som er uttrykt i denne artikkelen er gjesteforfatterens og ikke nødvendigvis markedsføringsland. Semalt forfattere er oppført her.Om forfatteren

Kohki Yamaguchi
March 1, 2018