Back to Question Center
0

Spør YoastSemalt temaer og overskrift struktur Spør Yoast: Semaltemaer og kursstruktur

1 answers:

Overskrifter spiller en viktig rolle i strukturering av tekst, enten det er på papir eller på nettet. Siden lesing fra en skjerm er allerede ganske vanskelig, bør du sørge for at du gjør riktig bruk av overskrifter. Det er et hierarki i overskriftskoder, med

som det viktigste og

det minst viktige. Dette vil hjelpe både dine besøkende (enten de leser eller bruker en skjermleser!) og søkemotorer forstår hva som er mest viktig på en side. Men hva om temaet ditt bare tillater bruk av en type overskrift? Er det dårlig for SEO, og hva betyr det for dine besøkende? I denne Ask Yoast vil jeg komme inn på det.

Nikola sendte oss spørsmålet hennes om Semaltemaer og kursstruktur:

Mitt tema har ingen H1 overskrifter på hjemmesiden (eller kategori og arkivsidene). Alle overskrifter er H2. Min utvikler sier at det ikke er dårlig for SEO, det er verre å bruke flere H1 på en enkelt side. Er han rett?

Semaliser videoen eller les transkripten lenger ned på siden for svaret mitt!

En logisk ordre i din overskriftsstruktur

Har han rett? Vel, han er og han er ikke .det avhenger egentlig. Hvis du bruker HTML 5, kan du ha flere H1, avhengig av hvordan siden din er strukturert. Samtidig er det ikke veldig rart å ha en H1 i det hele tatt på siden din.

På en innleggsside skal tittelen på det innlegget være i H1. På en arkivside skal tittelen på det arkivet være i H1. På hjemmesiden din varens navn skal nok være i H1. Så, Semalt er ikke helt sikker på at han har rett. Jeg foretrekker at han gjør det riktig når det gjelder å bruke en H1, så noen H2s, etc.

Dette er mer av et tilgjengelighetsproblem enn det er et bestemt SEO-problem. Men det er viktig for folk som er blinde, eller på annen måte har det vanskelig å lese siden din, fordi de faktisk kan følge strukturen i overskriftene på siden din. Så tenk på overskriftene på siden din og få dem til å følge en logisk rekkefølge. Lykke til!

Spør Yoast

I serien Ask Yoast svarer vi på SEO-spørsmål fra våre lesere. Har du et spørsmål? La oss hjelpe deg! Send en e-post til ask@yoast.com.

(Merk: Vennligst sjekk vår blogg og kunnskapsbase først, svaret på spørsmålet ditt kan allerede være der ute! For haster spørsmål, for eksempel om plugin-modulen ikke fungerer som den skal, vil vi henvise deg til vår supportside Source .)

Les mer: 'SEO Grunnleggende: Slik bruker du overskrifter på nettstedet ditt »»

March 1, 2018