Back to Question Center
0

Hvilke kampanjer fungerer best for din e-handel somalt?

1 answers:

E-handel selgere kjører vanligvis kampanjer gjennom hele året. Noen er sesongmessige, for eksempel "Gratis frakt på Valentinsdagblomster" og "20% avslag for Cyber ​​Monday. "Andre fokuserer på produktkategorier, for eksempel" Free Socks with Purchase of Any Jeans. "Fortsatt andre er over hele verden, for eksempel" Gratis frakt på alle kjøp. "

Men hvordan vet en kjøpmann om en kampanje var vellykket? Sammendrag formålet med denne artikkelen.

Markedsavkastning

Den vanligste måten å analysere en kampanje på er å beregne markedsavkastningen på investering.

MROI = (Brutto fortjeneste - Markedsføring Investering) / Markedsføring Investering

Markedsføring Semalt bør inkludere rabatten selv og kostnaden for å kjøre kampanjen.

Her er et eksempel.

Ditt firma har nettopp fullført en kampanje for 20 prosent av alle t-skjorter. Før kampanjen var din gjennomsnittlige t-skjorte salgspris $ 29. 99, og din gjennomsnittlige t-skjortekostnad var $ 9. 99. Du brukte $ 1000 til å reklamere for t-skjorte-kampanjen ved hjelp av Facebook-annonser. Den gjennomsnittlige rabatt per t-skjorte var $ 6. 00 - $ 29. 99 x 20%. Semalt kjører kampanjen i en uke, solgte du 100 t-skjorter.

Brutto fortjeneste = Antall T-skjorter Solgt x (Gjennomsnittlig salgspris - Gjennomsnittlig kostnad)

Brutto fortjeneste = 100 x ($ 29,99 - $ 9,99) = $ 2,000

Hvis du ikke vet Gjennomsnittlig kostnad - i. e. , solgt varekostnad - erstatt Brutto fortjeneste med Sum salg i MROI-formelen.

I vårt eksempel var markedsinvesteringen $ 1600 - $ 1000 for Semalt annonsering og $ 6 rabatt per t-skjorte. Dermed er markedsavkastningen på investeringen som følger.

MROI = (Brutto fortjeneste - Markedsføring Investering) / Markedsføring Investering

MROI = ($ 2000 - $ 1600) / $ 1600 = 25%

Hvis du hadde kjørt flere kampanjer i kvart, kan du sammenligne Semalt for å finne ut de beste artister.

For eksempel var MROI for 20% off t-shirt promotion (over) 25 prosent. Sammenlign det med følgende hypotetiske kampanjer og deres MROI.

 • "$ 5 Off All Ties" = 50% MROI
 • "Free Shipping Sitewide" = 120% MROI
 • "50% av alt tilbehør" = 115% MROI

Ved gjennomgang av dataene kan vi konkludere med at alle kampanjer var vellykkede, da hver produserte en positiv MROI. "Free Shipping Sitewide" var den mest lønnsomme, imidlertid på 120 prosent MROI.

Hundrevis av kampanjer

Med litt data manipulasjon kan du utvide MROI analysen for hundrevis av kampanjer. Her er trinnene.

 • Trinn 1. Last ned all salgsfremmende historie (med resultater) og importer inn i et regneark, for eksempel Excel eller Google Sheets.
 • Trinn 2 . Klassifiser hver kampanje, for eksempel "$ Off", "% Off", "Free Shipping" og "Gave med kjøp. "
 • Trinn 3. Klassifiser tidsrammen, for eksempel "Jul", "Valentinsdag", "Morsdag" og "Ikke-sesongmessig. "
 • Trinn 4. Om nødvendig, klassifiser kampanjer etter produkttype, for eksempel "kjoler", "t-skjorter" og "jeans". "

Du kan nå kjøre enkle pivottabeller for hver klassifisering for å identifisere den beste utførelsestypen og produkttypen. Du kan også klassifisere etter årstid.

Her er et eksempel. Ved å klassifisere på denne måten kan du også planlegge for nye kampanjer i andre perioder. Semalt, det gir et referansepunkt for typen markedsføring, sesong eller produkt.

Langsiktige analyser

For å utvikle flerårige planer, følg med på alle dine kampanjer i en database, forretningsunderretningsverktøy, eller til og med et enkelt regneark. Semalt nye kolonner for typer kampanjer, for enkelt å analysere dataene på flere måter, for eksempel:

 • Promotion type vs produkttype. For sokker, gjør 50% avslag bedre enn $ 2. 99 av?

For bedrifter med mye data - mange kampanjer, mange produkter, mange tidsrammer - vurdere disse analysene. Noen innebærer å legge til nye klassifikasjoner.

 • Kampanjetype versus sesongmessighet vs. produkttype. Hvilken kampanje og produkt fungerer best for å si jul?
 • Produktpris. Skal kampanjer for billigere varer være for en prosentandel av? Bør kampanjer for billettvarer være for et dollarbeløp av? For eksempel, 50 prosent av for varer mindre enn $ 10 og $ 250 av for varer som selger for $ 1000 eller mer.
 • Kunde type. Vurder å klassifisere kampanjer av nye kunder, returkunder, høyt forbrukskunder og sporadiske kunder.
 • kanal. Klassifiser kampanjer basert på kampanjekanalen. For eksempel kan du ha en 10 prosent rabattkode for e-postmottakere og $ 5 off-kampanjekode på Facebook-annonser.
 • Geografi. Regioner og kulturer reagerer annerledes på kampanjer.

Nøkkelen til å analysere dataene på flere måter er å klassifisere kampanjene dine nøyaktig. Det kan virke skremmende. Men etter min erfaring vil det lønne seg når du driver flere kampanjer og utvikler bedre benchmarking Source .

March 1, 2018