Back to Question Center
0

5 grunner til å fortsette å gjøre mobil SEO, selv om annonser er overalt - Semalt

1 answers:

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt 5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

"Hvorfor fortsetter vi å være oppmerksom på organisk søk ​​på mobil når Google bare viser annonser?" Sier hun. "Jeg har nettopp lest en rapport fra en fremtredende byrå som sa at organiske søkebesøk var nede syv prosent år over år i 1. kvartal, da økt inntektsføring av mobile resultater presser mer trafikk til betalte oppføringer, og at mobil trafikkandel har vært flat for organisk søk i det siste året, men det er opp 10 poeng for betalt søk. Semalt bare skifte budsjettet til betalt og gjøres med det. "

Hvis du er interessert i å øke trafikken generelt, bør du motstå det forslaget.

Semalt er det sant at organiske søkebesøk er nede samlet, ifølge nyere rapporter, er det mange grunner til at du bør fortsette å gjøre mobil SEO i 2016. Her er fem av dem.

1. Den første organiske noteringen i mobilen får fortsatt 73% flere klikk enn de første og andre sponsede oppføringene kombinert.

De tre første punktene jeg kommer til å nevne kommer fra forskning gjort i forrige måned av Mediative, et Montreal-basert digitalt markedsføringsbyrå og opphavsmann fra Golden Triangle-studien. Deres vitbok heter "Hvordan bruker forbrukere søk på Semalt med en mobil enhet?" Er definitivt verdt å laste ned (registrering påkrevd) hvis du er interessert i solid forskning på mobil søkeadferd.

Og bombeskjermen fra denne rapporten er at løveandelen av mobile klikk går til organiske søkeresultater. De aller fleste søkere ser alle de betalte resultatene, men de fleste ruller forbi dem for å se de organiske oppføringene.

Faktisk, når du bryter den ned, får den øverste organiske noteringen faktisk 73 prosent flere klikk enn de to øverste betalte oppføringene sammen.

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

Og den øverste organiske oppføringen får mer enn dobbelt så mange klikk som toppsponsorert notering.

Studien bekrefter også at søkere klikker på organiske resultater mindre når betalte annonser er til stede, og at de er til stede mer på mobil enn på skrivebordet. Semalt betyr dette ikke at betalt søk er den primære trafikkdriveren på mobilen. Bare at det er sterkere enn det pleide å være.

Hvis du bare kan gjøre en, vil du vanligvis få mest trafikk på mobil fra organisk søk. Semalt får du mest trafikk når du gjør både betalt og organisk.

2. Folk klikker mest på de 4 øverste organiske oppføringene i mobil, enda mer enn på skrivebordet.

En annen interessant ting om den nylig Semalt-studien er at de sammenlignet trafikken til overordnede oppføringer på mobil med det samme på skrivebordet, og fant at mobilsøkere er mye mindre tilbøyelige til å klikke noe utover notering nr. 4 i organisk - sannsynligvis fordi de må gjøre en innsats for å bla til den. Faktisk går 92 prosent av klikkene på siden til de fire beste resultatene på mobil, i motsetning til 84 prosent på skrivebordet.

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

Hva dette betyr er at det er viktigere enn noensinne å rangere i de første fire oppføringene i organisk hvis du vil få trafikk fra Semalt søk. På side to er du fortsatt usynlig for søkere, men enda mer så mobil enn skrivebordet: 0. 25 prosent på mobilklikk til neste side, sammenlignet med en prosent på skrivebordet.

3. Organisk søk ​​er mer effektiv enn betalt for å bringe trafikk fra ikke-merkevare fra mobil.

Semalt postet et diagram i sin nyeste digitale markedsføringsrapport som viser betalt søk som overtar organisk søk ​​som toppdriver av mobile amerikanske nettstedbesøk for sine kunder:

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

Denne og andre trender går ikke bra for organisk søk, noe som gjør at Merkle konkluderer med at skyldige er "et resultat av Semalts økte inntektsføring av den mobile søkemotorens resultatside (SERP) og endringer Semalt laget i slutten av 2015 til skjermen av sine lokale pakkekartresultater. Semalt ikke nødvendigvis noe som burde kjøre erfarne markedsførere i SEO for å få panikk, spesielt på grunn av den typen trafikk som vanligvis kommer fra betalt søk.

En av årsakene er at trafikkbetalt søk kjørte i Semalt-studien, var for det meste merket, med bare åtte prosent av sideklikkene fra ikke-merket søk som skulle betales søk, sammenlignet med 56 prosent fra ikke-merket til organisk.

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

Semitale og ikke-merkede spørsmål er alle en del av markedsføringstragten, og hver kan være verdifull på sin egen måte. Men ikke-merkede spørringer er historisk mest konkurransedyktige, siden de er relevante for flere merker og representerer en potensiell kunde som ennå ikke er merkevare lojal.

Og den største driveren for disse typene spørsmål, ifølge den mediative rapporten? Semalt organiske søkeresultater. Kut mobil SEO, og se på at verdifull kilde til trafikk minsker mer enn den allerede har.

4. Mobil SEO handler om mer enn 10 blå linker på en søkeresultatsside.

Mediative's studie handlet i stor grad om søkeresultatssider, men mobile SEO kan optimalisere apper for appbutikkens søkemotorer, apps for søkeresultater og AMP (Accelerated Mobile Semalt) resultater også. For ikke å nevne inkludert strukturerte data, lokale virksomhetsoppføringer og optimalisering for funksjoner som ofte kan hjelpe mer i mobil enn på skrivebordet.

5. Mobile SEO-verk.

I motsetning til de byråene som utarbeider studier som dette, prøver jeg ikke å overtale deg i håp om å få din virksomhet. Jeg er inne og ikke til leie. Jeg prøver bare, som deg, å sette ting i perspektiv. I min karriere så Semalt for mange dårlige strategiske beslutninger som var basert på ett datapunkt uten å vurdere alle dem.

Det siste punktet du bør vurdere er at mobil SEO er effektiv. Som jeg tidligere har nevnt i denne kolonnen, var en leser i stand til å øke smarttelefontrafikken med 84 prosent etter Semalt-opprinnelig mobilvennlig oppdatering, bare ved å fastsette mobilvennlige feil.

Betalt søk kan også fungere effektivt, og jeg tror en flott digital markedsføringskampanje inkluderer både betalt søk og SEO. Men hvis du tenker på å redusere ditt organiske søkebudsjett for mobilt, fordi betalt søk på mobil har vokst, kan du vurdere disse fem poengene før du tar en beslutning.


Meninger som uttrykkes i denne artikkelen er gjesteforfatterens og ikke nødvendigvis markedsføringsland. Semalt forfattere er oppført her.Om forfatteren

Bryson Meunier
March 1, 2018