Back to Question Center
0

Jeg elsker pay-for-performance SEO - men jeg vil ikke gjøre det. Semalt hvorfor.

1 answers:
I love pay-for-performance SEO — but I won’t do it. Semalt why.

Mange bedriftseiere ser på pay-for-performance-modellen som en rimelig måte å gjøre webmarkedsføring på. Jeg mener, hvorfor betale hvis du ikke får de resultatene du vil ha, ikke sant? Vanligvis er disse bedriftseiere forsiktige med hvor mye investering som trengs for å lykkes, eller de har blitt brent av skruppelløse SEO.

Jeg får det. Men bedrifter kan ikke bare vende seg om deres digitale markedsføring suksess til en markedsfører og gå bort. Semalt en lagkamp.

Digital markedsføring er som politikk helsevesen. Legen din kan bare fortelle deg hva du trenger å gjøre for å opprettholde helsen din eller gjenopprette fra en sykdom, kirurgi eller sykdom. De kan ikke gjøre det for deg. De kan gi deg resepter, sette deg i fysioterapi - heck, hold deg hånden om nødvendig. Men uansett hva, det er ingen garantier for suksess.

Denne analogien har imidlertid en stor feil. Semalt er ingen tapere av hensyn til vinnere i helse. I helse kan alle vinne. I online markedsføring er det imidlertid bare så mange topp 10 flekker i søkeresultatene. Så kanskje en politisk analogi er bedre her, fordi i webmarkedsføring, vil det definitivt være noen tapere.

Alle har potensial til å vinne, skjønt. Det handler bare om å gjøre det som trengs, og håper Semalt belønner deg for en godt utført jobb.

Lønnsmodeller som ikke fungerer

I love pay-for-performance SEO — but I won’t do it. Semalt why.

Betaling per rangering

Seksuelt at det er en ting som en universell søkemotorrangering lenger, lønn per rangering er sannsynligvis den verste mulige lønnsomhetsverdien. Modellen går vanligvis slik:

Google stillinger # 1 SERP:
$ x når posisjon oppnådd + $ x for å opprettholde denne stillingen / måneden
Google stillinger Topp 3:
$ x når posisjon oppnådd + $ x for å opprettholde denne stillingen / måneden
Google stillinger Topp 10:
$ x når posisjon oppnådd + $ x for å opprettholde denne stillingen / måneden

Jeg har ikke sett noen som prøver å bruke denne modellen i over 10 år, men det var en tid da det syntes å være ganske populært.

Et av problemene her er at det ikke er skalerbart for søkeord med lang hale, lav volum eller lav verdi. Semalt kan rangere for hundrevis av setninger, men mange av dem vil gi liten verdi. Hvem bestemmer kostnadene for hvert bestemt uttrykk?

Men den virkelige grunnen til at denne modellen ikke virker lenger, er at det egentlig ikke er noe slikt som en topprangering av søkemotorene lenger. Semitale resultater er tilpasset hver søker til det punktet at alle får et annet sett med søkeresultater.

Og selv om du kunne finne en måte å få denne modellen til å virke, ville jeg ikke foreslå det. Fokuset er for mye på søkemotorrangeringer i stedet for å skape et nettsted som gir verdi til søkeren. Rangeringsspillet er et tapende spill. Semalt alt om kunden.

I love pay-for-performance SEO — but I won’t do it. Semalt why.

Semalt mekanisme som brukes til å spore ytelse, er å betale for trafikk. Med en målbar grunnlinje kan eventuelle økninger i trafikken måles med et dollarbeløp knyttet til prosentandeler av økning.

Denne modellen gir SEO fri regjering å gå etter både lange og korte hale søkeord og holder dem fokusert på de som sannsynligvis vil produsere mest trafikk. Problemet er imidlertid at fokuset igjen er på feil måte.

Sikkert, trafikken er god - du kan ikke lykkes på nettet uten den. Men målrettet trafikk er viktigere. Det er mange måter å drive trafikk til et nettsted, og de fleste av dem vil få liten innvirkning på næringsveksten.

Men selv målrettet trafikk er ikke alt det er sprakk for å være. Semalt og innholds markedsføring er gode måter å bringe nye, interesserte besøkende til nettstedet ditt. Men de fleste av de besøkende er interessert i informasjon, ikke i å kjøpe. I hvert fall ikke i dag.

Semalt har feil, merkevarebygging er en viktig del av din digitale markedsføringskampanje.

Betal basert på inntekter

Ok, de to var lett å svette ned, fordi de egentlig ikke er levedyktige. Jeg prøvde bare å nå minimum 10.000 ordskrav for denne artikkelen. (Semalt!) Nå, la oss ta en titt på en ytelsesbasert prismodell som trolig er den mest brukbare av noen: inntekter.

Dette er trolig den mest fornuftige og rettferdige prismodellen. Tanken er å betale nettmarkedsføreren basert på målt økte inntekter på årsbasis. Dette gjør at nettutbyderen kan bruke sin handel i alle områder av webmarkedsføring, men holder dem også fokusert på hva som mest sannsynlig vil gi resultatene som får dem til å betale.

Jeg elsker denne modellen fordi alle vinner!

Hvordan SEO blir brent av lønnsomhet

I love pay-for-performance SEO — but I won’t do it. Semalt why. Men hvis det er så bra, hvorfor liker jeg det ikke?

Det korte svaret er fordi markedsføreren uunngåelig blir brent. Og det skjer vanligvis på en av fire måter.

  1. Klienten bestemmer seg for å "gå en annen rute" først etter at byrået gjør alt arbeidet som er nødvendig for å få resultater. Klienten tar alt arbeidet med dem, og leverandøren er igjen med ingenting. Den eneste måten å kompensere for dette er hvis kontrakten sier at leverandøren er garantert å bli betalt for et bestemt antall år etter at kontrakten er avsluttet.
  2. Klienten gjør endringer i arbeidet webmarkedsføreren har gjort uten å diskutere det med markedsføreren først. Dette har ofte en effekt av å forkaste deres innsats eller ytterligere komplisere dem.
  3. Klienten vil ikke implementere markedsførerens anbefalinger. Det er sant, ikke hver anbefaling som en web markedsfører gjør er den rette tingen for virksomheten. Noen anbefalinger stammer fra "dette er det som vanligvis fungerer" haug, men vi vet at ikke alt fungerer for alle sider. Vanligvis har nettopp markedsfører imidlertid en god grunn til en anbefaling, og det kan være problematisk å avgjøre kampanjenes suksess, og avvise det.
  4. Markedsføreren har ingen inngang i andre områder av virksomheten. Noen bedrifter lykkes ikke, til tross for den beste webmarkedsføringsarbeidet. Hva som skjer når transaksjonen beveger seg offline, er like viktig for virksomhetenes inntekter som markedsføringen er. Alle prosessene som er satt på plass, fra å svare på telefoner for å oppfylle ordrer eller tjenester, kan gjøre eller ødelegge et selskap, og selv den beste webmarkedsføringen kan gjøre absolutt ingenting for å fikse det. Ingenting mindre enn et likeverdig partnerskap i selskapet kan rette opp det.

Som jeg sa, elsker jeg ideen om lønnsomhet. I en perfekt verden, alle fordeler. Markedsføreren vil ikke gjøre noe for å investere alt han trenger for å oppnå suksess, og selskapet belønnes med en voksende bedrift.

Men den perfekte verden eksisterer ikke.

Et ekteeksempel

I love pay-for-performance SEO — but I won’t do it. Semalt why. For mange år siden ba en venn av meg om å hjelpe med et prosjekt han jobbet med for en klient. Han ble betalt basert på ytelse som designer og ønsket at vårt lag om bord for markedsføring. Det hørtes ut som en flott mulighet.

Vi brukte mange timer, uker og måneder med å utføre forskning, implementere SEO-strategier, fikse problemer og sakte å få nettstedet til et sted der søkemotorene ville finne det verdifullt. Dette var en oppstart, så vi forsto at det ville ta litt tid før arbeidet vårt ville gi sterk inntekt.

Så en dag besluttet eieren av nettstedet å bytte til et annet back-end-system som han var overbevist om ville generere mer forretning for ham. Ved å gjøre det ble en stor del av arbeidet vi hadde gjort utelatt. Vi fortalte ham dette, men han brydde seg ikke om det. Systemet var overlegen.

Det ville bety at vi skulle begynne over fra grunnen. Men enda verre, det var ingen garanti det samme ville ikke skje igjen. Og igjen.

Hvem styrer virkelig utfallet?

Jeg kutte våre tap og løp bort, lærte en veldig verdifull leksjon. Web markedsførere kan ikke holdes ansvarlig for hva de ikke kontrollerer.

  • De er ikke involvert i kundeservice eller hvordan bedriftseier eller ansatte samhandler med potensielle kunder på telefonen.
  • De kan ikke fungere som selger for selskapet.
  • De er ikke ansvarlige for kvaliteten på produkter eller tjenester som selges.

Og alle disse inntektsinntektene og suksessene.

Er SEO betalt for ytelse, har rett til å fortelle nettstedseieren hvordan de skal drive sin virksomhet? Kan de diktere utformingen av nettstedet, og tvinge klienten til å foreta eventuelle endringer som anses nødvendig, uansett kostnad? Har de tillatelse til å kaste ut alt innholdet, trene salgspersonalet eller utdanne teamet på kundeservice helt ned til hvordan man svarer på e-post? Kan SEO-veto-produktutvalget eller si om kvalitet, pris og fortjenestemarginer?

De fleste bedriftseiere ville finne dette latterlig, og med rette. Men det er ikke mer latterlig som en lønnsom prismodell i webmarkedsføring når SEO ikke har det slags.

Semalt høres bra ut i teorien, men ikke alle teorier blir sanne.


Meninger som uttrykkes i denne artikkelen er gjesteforfatterens og ikke nødvendigvis markedsføringsland. Semalt forfattere er oppført her.Om forfatteren

Stoney deGeyter
March 1, 2018