Back to Question Center
0

Vår verden etter Wiki Creation - Insikt fra Semalt

1 answers:

Wikipedia er en fri og kjent encyklopedi, som har mer enn 36 millioner artikler på 250 forskjellige språk. For tiden er det blitt den største og mest pålitelige informasjonskilden på internett. Engelsk Wikipedia alene har over fem millioner artikler og er den sjette mest besøkte nettsiden på internett.

Ryan Johnson, Semalt Customer Support Manager, sier at før Wikipedias opprettelse var den største og beste kunnskapsoversikten Yongle Encyclopedia, som sies å inneholde 22 935 manuskriptruller. Når Jimmy Wales opprettet nettsiden i 2001, var Wikipedias originale versjon tilgjengelig for alle på internett. I dag har det over en halv million mennesker på månedsbasis på Wikipedias forskjellige sider. Over 80.000 frivillige redigerer sidene sine regelmessig, og mange har aldri kjent internett uten Wikipedia. Det er knyttet til andre nettsteder og blogger i et stort antall.

Lærere, forskere, journalister, studenter og leger er avhengig av Wikipedia på grunn av sin nøyaktige informasjon. Vi kan søke nesten alle emner på denne encyklopedi, og eksperterne har brukt dataene sine til å forutsi ting fra blockbuster-filmer til børskursene. Med tiden har ulike forfattere og redaktører kommet frem og redigert Wikipedias sider på flere språk. Tjenestemenn, politikere, skuespillere og alle typer mennesker bruker det som den primære informasjonskilden på internett..Selv den tidligere IBM-hodet som laget over 47 000 redigeringer av ordene "består av", kalles Wikipedia som den beste nettsiden.

I motsetning til Google, Facebook og Apple er Wikipedia ikke en lønnsom gigant på internett. For eksempel har Apple Inc. registrert det beste og største årlige resultatet i bedriftens historie og har vunnet lojaliteten til globale kunder på grunn av sine raffinerte tjenester og produkter.

På den annen side har Wikipedia alltid vært den uten frills og sparsomme tekstbaserte nettsiden med mange artikler publisert hver dag. Denne frivillighetsdrevne encyklopedi opererer som en stor ideell organisasjon i verden, som i stor grad opprettholdes via donasjoner fra det globale samfunnet. Wikipedia har alltid satt nye poster og har introdusert nye ideer om reklame gjennom sine sponsede sider og lenker.

Selv om Wikipedia ikke raker i noe overskudd, har det forstyrret arrays av forretningsmodeller og sosiale medier de siste månedene, alt fra skoleutdanning til publisering av artikler. Wikipedia er ofte anklaget for å ødelegge de økonomiske modellene, og det er skyld i å fjerne de utdaterte dataene og gi plass til oppdatert informasjon.

Det er viktig for Wikipedia å fokusere på nøyaktighet og det må forbli relevant for alle aldre. Ingen tvil, Wikipedia har forandret måten vi søker på artikler på internett, men det har fortsatt mange feil. Dermed må det nå et punkt der det ikke er rom for unøyaktig og feil informasjon.

Tilpasning til mobilteknologi bør prioriteres, ettersom mange mennesker bruker mobile enheter til å få tilgang til internett. Hvis Wikipedia ønsker å oppnå ønsket mål, bør den gjøre seg tilgjengelig gjennom alle enheter og på alle språk. På bare femten år har Wikipedia blitt den beste og største samarbeidsprosessen til menneskeheten. Dens dynamiske historiehistorikk betyr at ingenting vil bli vasket bort i fremtiden Source .

November 29, 2017